Articles guardats
Els nous hàbits de compra dels consumidors ecològics

Economia sostenible Ingenium Shopping

Els nous hàbits de compra dels consumidors ecològics

Cada vegada més consumidors se sumen al carro ecològic. Segons un Informe realitzat el 2018 per Ecological.Bio (empresa especialitzada en oferir serveis d’assessoria i consultoria en el sector alimentari i distribució ecològica), que recull les últimes dades recopilades pel Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA), les vendes de productes ecològics van incrementar un 12,55% durant els anys 2015 i 2016. Hi ha una clara tendència cap a aquest tipus de compra que està generant nous hàbits. Tant és així que no només és una moda passatgera, sinó un estil de vida.

A nivell europeu, som el desè país que consumeix més productes ecològics. Aquest tipus de consumidors no només busquen la qualitat dels productes, sinó que també es fixen en el material amb què s’envasen o la manera en què han estat produïts, entre d’altres. Conseqüentment, aquest tipus de comprador tendeix a escollir un producte ecològic o un altre en funció dels avantatges mediambientals i sostenibles que aporten a la societat.

Quins són els factors que determinen que un producte és més ecològic respecte a un altre:

  • L’envàs: aquest pot ser un envàs transparent de bioplàstic o de cartó biodegradable. D’aquesta manera, no perjudiquem el medi ambient per a l’elaboració dels productes.
  • Supermercats ecològics amb bosses ecològiques: si es compren productes 100% ecològics, les bosses de l’establiment on els comprem també ho poden ser. Així doncs, estem duplicant el nostre compromís amb el medi ambient.
  • Ingredients: per tal que un producte sigui ecològic ha de contenir, en gran part, l’aliment principal que s’està venent. A més, no ha d’haver estat processat ni ha de contenir productes que no siguin naturals. Per exemple, els ingredients d’una beguda de civada haurien de contenir un 90% de civada natural i l’altre tant per cent d’aigua.
  • Sucre: com menys sucre contingui el producte, millor. Una gran part dels consumidors, en lloc de fixar-se en el fet que el producte sigui saludable, automàticament detecten si aquell producte conté sucre o és baix en sucres.

Com més consum, més competència, i, per això, els mercats estan canviant la seva estratègia i produint de manera més sostenible, descartant mitjans artificials. Tant és així que el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social implementarà, a partir del dilluns 19 de novembre, un etiquetatge nutricional als productes en què el color verd denominarà aquells aliments més sans, i el vermell, aquells menys nutricionals.

Tot i que els productes orgànics són més cars, aporten molts beneficis. El fàcil accés a la informació a través d’Internet ens ha permès informar-nos i assabentar-nos dels danys que poden produir els productes no ecològics, fins ara habituals. Per aquest motiu, les persones s’han anat conscienciant cada cop més de la importància de cuidar la seva salut i contribuir en la millora de la biodiversitat global.

Diego Roig, CEO d’Ecological.Bio, afirma que gran part de la població comprèn que, a través de l’alimentació ecològica, es poden evitar una sèrie de malalties associades als químics utilitzats en la producció tradicional.

A Caixa d’Enginyers volem contribuir a crear un planeta millor. Per això, a través de la nostra Cooperativa de Consumidors, Ingenium Shopping, pots gaudir de fins a un 5% de descompte en tots els productes de Obbio, el teu supermercat ecològic. Si tots comprem d’una manera responsable, podrem construir un món millor.

Suma’t al carro eco!