Articles guardats
Restauració sostenible, molt més que alimentació ecològica

Economia sostenible Social

Restauració sostenible, molt més que alimentació ecològica

Entrevistem Isabel Coderch, fundadora de  telosirvoverde.com un portal online especialista en restauració sostenible. Des de Telosirvoverde.com ajuden a traslladar hàbits de consum sostenible als negocis de restauració, multiplicant així un impacte positiu. La restauració sostenible consisteix a introduir criteris de sostenibilitat en la gestió dels restaurants, sense reduir el benefici econòmic. Com ho fan:

  • comprar aliments i productes sostenibles
  • reduir la petjada ambiental de la gestió
  • aportar valor social al negoci

Ens ho explica la Isabel Coderch, especialista en restauració sostenible i fundadora de telosirvoverde.com.

Isabel Coderch

Isabel Coderch

Defineix en una frase què significa per a tu el consum conscient

Consumir de forma conscient implica conèixer les conseqüències del nostre consum i intentar minimitzar el seu impacte negatiu en les persones i el planeta.

Quins consideres que són els reptes de la societat per viure en un món sostenible?

Puf… n’hi ha un munt! Per simplificar, diria ser capaços de frenar el consum de recursos naturals i la generació de residus, i inculcar a la nostra societat la necessitat de conservar el nostre planeta si volem sobreviure com a espècie.

Amb quins valors associes el respecte al medi ambient?

Amb la justícia social: deixar a les generacions pròximes almenys el mateix que hem rebut. I amb el respecte i empatia cap a la resta d’éssers vius: la vida de tots els éssers vius és tan valuosa com la meva.

Quin paper hi juguen les empreses? Quins són els beneficis a curt-mitjà termini si a l’empresa s’adapta a un model que no danyi l’ecosistema?

Fonamental. És molt important el canvi individual, però la capacitat d’escalar i agilitzar els canvis socials radica en les empreses i en l’Administració Pública.

Pel que fa als beneficis, jo ressaltaria, d’una banda, que és bo per a les persones i per al planeta; en segon lloc, ens permet adaptar-nos a la normativa; i finalment, millora la nostra imatge corporativa.

Si no integrem en el nostre dia a dia accions sostenibles, com creus que serà la situació d’aquí a 50 anys?

Com a persones, viurem en un món molt més hostil, injust i contaminat.

I si com a empreses no som més sostenibles, simplement no hi serem.