Articles guardats
Actes de la Banca Institucional durant el mes de desembre

Actualitat Finances General

Actes de la Banca Institucional durant el mes de desembre

Durant l’últim mes de desembre, diferents membres de Caixa d’Enginyers han assistit a diferents actes i jornades, dels quals avui et portem un resum dels més destacats.

Al principi del mes, Eduard Barcons, director de Banca Institucional de Catalunya, va poder assistir a la Immersió Estratègica 2021, organitzada per Packaging Cluster. Aquesta edició s’emmarcava sota el nom reCONNECT i es va celebrar a la Llotja de Mar de Barcelona.

Hi van participar més de 150 professionals del sector dels envasos i l’embalatge, entre els quals es trobava Jaime Asián, director de l’Àrea de Serveis de l’Entitat, que va donar peu a l’expert docent en Innovació, Intel·ligència Artificial i Smart Cities d’Esade, Esteve Almirall.

Durant la mateixa setmana, es va dur a terme a la conferència “Crear valor social en la complexitat”, organitzada per Caixa d’Enginyers a través de la Coordinadora Catalana de Fundacions, en la qual participaven més de 200 persones. Joan Cavallé va donar un discurs i va parlar de la importància de l’economia social en aquesta època de gran incertesa: “L’economia ha de treballar per millorar el benestar de les persones i el progrés social, per això hem de tenir un full de ruta: el compliment dels ODS”.

Seguidament, el dijous 9 de desembre es va organitzar juntament amb COAATT, Col·legis d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona, la jornada informativa “Cap a la descarbonització del sector de l’edificació i oportunitats dels Fons Next Generation”. Aquesta formació permetia aproximar d’una forma més clara les diferents línies de subvenció i a saber gestionar-les.

A mitjans de desembre, la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (RACAB) va acollir la tradicional celebració de Nadal de l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació. Joan Cavallé, director general de Caixa d’Enginyers, va participar en l’esdeveniment amb la ponència “Un nou paradigma econòmic, les finances sostenibles”, centrada en l’àmbit regulador Green Finance i l’adaptació de les entitats financeres al mateix.

Al final de l’esdeveniment es va realitzar una visita guiada a la seu de la RACAB, la qual, amb més de 150 anys d’història, està situada en un edifici del segle XVIII. Una obra on es veuen magníficament representades la passió per l’arquitectura i la devoció per la ciència.

A més a més, durant aquest mes, Caixa d’Enginyers i la Confederació Empresarial Espanyola d’Economia Social (CEPES) han signat un acord a través del qual els socis de la confederació tindran accés als diferents productes i serveis de l’Entitat.

En aquest sentit, l’Entitat donarà suport amb diferents iniciatives a l’economia social, comptant amb recursos, serveis financers i bancaris suficients per donar cobertura a les necessitats financeres dels membres de CEPES.

En un context en el qual és especialment necessari per a les empreses trobar línies de crèdit i disposar de serveis bancaris de qualitat que permetin tant el finançament de les vendes i productes com l’accés a nous mercats i la incorporació de noves tecnologies que les ajudin a aconseguir una millor competitivitat, CEPES ajudarà les empreses i entitats d’economia social amb la detecció de possibles necessitats empresarials, les quals Caixa d’Enginyers analitzarà.

En aquest sentit, la cooperativa de crèdit oferirà un assessorament personalitzat a través d’un equip especialitzat i amb gran coneixement de l’economia social, que oferirà els millors serveis financers, donarà suport a la viabilitat econòmica de les operacions i analitzarà les empreses sol·licitants per oferir uns serveis adequats a la seva estructura.

El passat 16 de desembre es va dur a terme la cerimònia del Premi CIEU-FEiE 2021 a la idea més emprenedora, que impulsa el Centre d’Iniciatives Emprenedores Universitàries de la UAB, juntament amb la Facultat d’Economia i Empresa, FUABformació i Alumni UAB, a la qual Caixa d’Enginyers dona suport.

D’altra banda, el divendres 17 de desembre, el Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya va comunicar i va fer entrega del segon Premi Alimentem el Món que organitza amb el patrocini de Caixa d’Enginyers. Aquest premi reconeix l’esforç per assolir un model de producció alimentària més eficient i per contribuir a fer front als nous reptes del sector agroalimentari.

Durant l’acte, l’Eduard Barcons va entregar el premi al projecte Agroparc Penedès, clúster agroalimentari sostenible i circular, impulsat per Ametller Origen, companyia d’alimentació especialitzada en productes frescos i elaborats. El director de Banca Institucional va destacar el valor compartit del projecte, amb un impacte social econòmic i mediambiental. “Felicitats pel projecte, per crear un districte amb aquestes característiques que basa tot el seu potencial en l’economia circular, la recerca i l’impacte econòmic que generarà a Catalunya”.

Per acabar, el passat dia 20 vam participar per primera vegada en el lliurament dels Premis Pioner 2021, uns premis que reconeixen aquells investigadors i investigadores d’un centre CERCA que acaben d’elaborar una tesi doctoral amb un clar potencial de transferència.