Articles guardats
Actes on ha estat present Caixa d’Enginyers durant les últimes setmanes de novembre

Actualitat Fundació Social

Actes on ha estat present Caixa d’Enginyers durant les últimes setmanes de novembre

Durant l’última quinzena de novembre, diferents membres de Caixa d’Enginyers, han pogut assistir a diferents actes i jornades de les quals avui et portem un resum dels més destacats.

A mitjans de novembre, Eduard Barcons, director de Banca Institucional de Catalunya, va poder assistir al Biz Barcelona, l’esdeveniment de referència per a persones emprenedores, startups, pimes i autònoms que connecta innovació i talent. En concret va participar a la sessió organitzada pel Col·legi de Dissenyadors Gràfics on va poder compartir el model de Caixa d’Enginyers, com a entitat cooperativa de crèdit que dóna suport a aquest col·legi i a molts més.

També a mitjans de mes, el Grup va patrocinar l’esdeveniment dels Premis Luis Merelo i Mas de la Nit de la Indústria de la Comunitat Valenciana, organitzat pel COIICV, el Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials. Aquests premis reconeixen el valor de l’enginyeria industrial a la societat i destaquen el valor i esforç de col·lectius i empreses durant la pandèmia. Hi va participar com a portaveu Miguel Angel Morales, Director de Banca Institucional de Zona Centre.

Entre el 15 i el 18 de novembre, Caixa d’Enginyers va participar en el Circular Economy Hotspot Catalonia 2021, que va tenir lloc a Barcelona. Aquestes jornades són l’esdeveniment líder en economia circular d’Europa. Aquest esdeveniment anual reuneix representants públics i experts d’empreses d’Europa i del món amb l’objectiu de compartir experiències i estratègies sobre economia circular.

Xavier Fàbregas, director general de Caixa Enginyers Gestió, va compartir taula de debat al costat de diversos experts en l’àmbit de les finances sostenibles dins de la sessió “Finançament de les activitats sostenibles” que va tenir lloc el dia 17 al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

Aquesta mateixa setmana, el dia 15 de novembre, Iñaki Irisarri, representant la Fundació Caixa d’Enginyers van signar un acord de col·laboració amb CREAF, un centre públic de recerca centrat en la biodiversitat, l’ecologia, el canvi global i l’observació de la Terra. Aquesta iniciativa té com a objectiu potenciar encara més les iniciatives de ciència ciutadana del centre. Aquesta col·laboració està dins del marc dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) per a fer front als desafiaments socials, econòmics i mediambientals globals.

Aquesta mateixa setmana també va tenir lloc el “Webinar: Gestió de la tresorería d’entitats sense ànim de lucre”. En ella van participar Bas Fransen, Director de Mercat de Capitals a Caixa d’Enginyers, Xavier Fàbregas, Director General a Caixa Enginyers Gestió i Eduard Barcons, Director de Banca Institucional de Catalunya i Balears a Caixa d’Enginyers. Van analitzar l’entorn econòmic i financer per a trobar els millors instruments d’inversió per a la gestió de la tresoreria. Si t’ho vas perdre pots veure el webinar complet aquí.

Actes acadèmics on ha estat present Caixa d’Enginyers

A finals d’aquest mes, Eduard Barcons també ha pogut participar en diferents actes acadèmics. En primer lloc, va ser present a l’acte de graduació de la promoció 2021 de la UPC de Manresa, va ser molt especial perquè per primera vegada es graduaven enginyers i enginyeres d’automoció. En un altre acte de la UPC, en aquest cas de la facultat ESEIAAT, Caixa d’Enginyers va lliurar el premi al millor treball de final de Grau en Enginyeria en vehicles industrials a Victor Lopez Barrena. En aquest acte de graduació van participar unes 1.800 persones i van comptar amb una padrina molt especial, Carme Ruscalleda.

Entrega al millor treball de final de grau de ESEIAAT

També en les mateixes dates, vam assistir a l’acte de Graduació de la 25 Promoció de Graduats i Graduades de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià, on imparteixen Graus en Enginyeries Industrials i el Màster en Direcció d’Empreses Industrials. En aquesta celebració Caixa d’Enginyers va atorgar el premi al millor treball de fi de grau d’emprenedoria a Patrícia Matilde. Des de Caixa d’Enginyers volem donar l’enhorabona a tots els graduats.

L’últim divendres de novembre també vam participar com a patrocinadors en el Fòrum Telecos 2021, van assistir Alberto Calderón com a director d’oficina de Màlaga i Miguel Ángel Morales com a Director de Banca Institucional Zona Centre. El Fòrum Telecos Andalusia 2021 és la trobada de referència del sector andalús de les telecomunicacions que va reunir al Gran Hotel Miramar de Màlaga a professionals de l’àmbit tecnològic provinents de tota Espanya.

Finalment, aprofitar també per a comunicar que aquest divendres, 3 de desembre, la Coordinadora Catalana de Fundacions i Caixa d’Enginyers us convidem a una sessió amb Xavier Marcet, consultor en innovació estratègica, per a reflexionar sobre la creació de valor en un entorn marcat per la complexitat i el canvi.

La sessió porta el títol “Crear valor social en la complexitat” i tindrà un format híbrid, tant online com presencial a les 9.30h. Si voleu més informació per a assistir podeu consultar-ho aquí.

Aprofitem aquest article també per a anunciar-vos que tenim nou apartat a la web amb totes les últimes notícies de Banca Institucional i que anirem actualitzant cada mes. També podeu estar al dia i inscriure-us a altres webinars i tallers a través d’aquest enllaç.