Articles guardats
Actes de la Banca Institucional durant el mes de febrer i març

Actualitat

Actes de la Banca Institucional durant el mes de febrer i març

Aquests dos últims mesos han estat plens d’actes per als diferents membres de Caixa d’Enginyers. Avui us en portem un resum dels més destacats perquè n’estigueu al dia.

A principis del mes de febrer, vam signar un acord amb la Cambra de Comerç de Palamós. A través d’aquest conveni de col·laboració, les empreses de la demarcació podran sol·licitar finançament mitjançant productes financers de l’Entitat. Per la seva banda, Joan Cavallé ha afirmat: “Volem formar part de la recuperació econòmica i estar al costat del teixit empresarial de la localitat de Palamós. Estem molt satisfets amb aquest acord, ja que ens permetrà col·laborar en l’impuls de l’economia de la zona ajudant les empreses a dur a terme els seus projectes”.

La segona setmana de febrer, Eduard Barcons, director de Banca Institucional i representant de l’Entitat, va estar present en el Col·legi de Metges de Girona i va lliurar el premi de la BECA MIR 2021 a la Dra. Anna Plujà, especialista en oncologia radioteràpica, per una rotació a l’Hospital d’Erlangen, Alemanya. Des d’aquí la nostra enhorabona pel premi i pel treball realitzat.

A mitjans de mes també vam firmar un conveni de col·laboració amb la Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Lleida, a través del qual les empreses de la demarcació de la Cambra poden sol·licitar finançament. Aquest conveni se suma a la resta d’acords signats recentment amb la Cambra de Barcelona, la Cambra de Reus, la Cambra de Valls i la Cambra de Palamós, que compartíem en aquest mateix article.

A finals del mes de febrer, Joan Cavallé va estar present en la signatura del conveni de col·laboració que ha firmat l’Entitat amb l’Associació del Clúster del Packaging, entitat referent en el sector de l’envàs i embalatge. Posarem a la disposició dels socis i sòcies del Clúster un gerent d’empresa per oferir un assessorament personalitzat que donarà suport a la viabilitat econòmica de les operacions i analitzarà sol·licituds per oferir un finançament adequat.

També vam tancar el mes amb l’acte de premis i reconeixements de la comunitat acadèmica de l’Escola Tècnica Superior de Sevilla. Va ser un plaer formar part d’aquest acte i veure de primera mà tot el talent de les noves generacions d’enginyers.

El març va arribar amb força, i a mitjans de mes vam tenir la presentació de resultats de l’Entitat. Durant l’acte vam presentar el tancament del 2021 amb el millor resultat de la cooperativa: un resultat abans d’impostos de 17 milions d’euros i un benefici net de 15,1 milions d’euros. El crèdit als socis incrementa significativament, amb una alça del 9,7 % en préstecs de nova concessió, que han sumat 610 milions d’euros. Així mateix, el nombre de socis ha augmentat fins als 212.074 i l’índex de recomanació ha estat del 46,9 %.

Aquella mateixa setmana, Eduard Barcons, juntament amb el president de Caixa d’Enginyers, Félix Masjuan, van estar presents a la Declaració 2022 de la Casa Llotja, a la qual ens hem adherit com a entitat, que va posar de manifest tant el rol del Consolat del Mar com el fet que la mediació pot ser un mecanisme útil i àgil per resoldre tot conflicte empresarial.

Uns dies més tard, el 18 de març, vam estar presents a l’espai ABC de Madrid en l’entrega dels premis COITT en el marc del Fòrum Telecos 2022. En aquesta imatge podem veure els membres de l’Entitat que hi van participar: Alicia Tornero, directora d’oficina a Madrid de Caixa d’Enginyers, i Miguel Angel Morales, director de Banca Institucional de la zona centre, juntament amb Mario Cortes, degà del Col·legi d’Enginyers Tècnics de Telecomunicacions, i Antonio Rodas, tresorer.

Aquest mes també vam visitar el Campus de Vilanova de la UPC. A Caixa d’Enginyers patrocinem els equips de competició, com l’E3 Team, l’equip de moto elèctrica de competició, i l’equip de Vilanova Formula Team. Felicitem tant l’alumnat com la direcció i l’equip docent de l’Escola per la feina i els resultats acomplerts. Recentment vam realitzar un podcast amb ells que podeu escoltar aquí.


Destaquem també, durant aquest mes de març, la participació en la 27a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica que va tenir lloc a l’Auditori de Barcelona, esdeveniment del qual som patrocinadors. La Nit de les Telecomunicacions és l’acte institucional pioner i de referència del sector de les telecomunicacions i tecnologies de la informació, celebrat a Barcelona des de l’any 1995. És el punt de partida de les activitats del sector a Barcelona i una trobada de networking entre professionals, empreses, administració pública, associacions i institucions del sector TIC.

A aquesta edició hi van assistir Eduard Barcons, director de Banca Institucional a Catalunya i Balears; Mario Guardia, director de Banca Personal-Premium; Susana Gómez i Roberto Cencerrado, gerents de comptes de Banca Empreses; i Jaime Asián, director de l’Àrea de Serveis al Soci de Caixa d’Enginyers, qui va participar en el lliurament de la distinció especial per a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicacions de la UPC.

Tanquem març amb un acord de col·laboració més, en aquest cas amb la Cambra de Comerç de Saragossa. Amb l’objectiu d’estar presents al territori per oferir el millor servei als socis i sòcies, entrem a formar part del Club Cámara, el punt de trobada de les empreses de Saragossa. Joan Cavallé va formar part de la presentació de l’Entitat com a sòcia de la Cambra, juntament amb Miguel Ángel Morales, director de Banca Institucional de la zona centre, i Sonia Lera, directora de l’oficina de Saragossa.