Articles guardats
Actualitat econòmica 9 d’abril

Actualitat Finances

Actualitat econòmica 9 d’abril

Les borses europees registraven avenços generalitzats al voltant del 2 % -4 %:

  • S&P: + 15,51 % YTD
  • IBEX 35: + +10.55% YTD
  • DAX: + +13.12% YTD

Aquests avenços es basen fonamentalment en la millora de les dades macroeconòmiques als Estats Units i de la Xina, un fet que va frenar l’aplicació dels aranzels sobre els vehicles i les parts dels vehicles que el govern xinès volia posar en vigor el dilluns passat.

  • Els Estats Units van crear 196.000 llocs de treball nous al març.
  • ISM manufacturer dels Estats Units al març: 55,3 enfront de 54,2
  • Tant les dades del sector dels serveis com les del manufacturer van millorar a la Xina, cosa que ha situat l’índex de gestors de compres en 54,0 enfront de 52,4.

Per la part negativa, s’han revisat les expectatives de creixement de l’economia alemanya, que se situen en un 0,8 % per a aquest 2019. D’aquesta manera, es fa evident l’efecte de la guerra comercial i de la incertesa sobre el desenllaç del brexit per a una nació clarament exportadora.

Pel que fa al desenllaç de les negociacions entre el Regne Unit i la Unió Europea, cada vegada sembla més clar que cap de les dues parts vol acabar les seves relacions sense arribar a un acord. Així, la primera ministra May té previst reunir-se aquest mateix matí amb els dirigents Merkel i Macron per a proposar alternatives viables abans que se celebri, demà dimecres, la cimera decisiva en la qual s’ha de determinar l’acceptació d’un termini de moratòria i, en cas que sigui així , quina durada ha de tenir.

Recordem que la Unió Europea proposa una pròrroga llarga, la qual implica la participació del Regne Unit a les eleccions europees, mentre que el govern britànic planteja una alternativa de moratòria fins al proper mes de juny. Sembla clar que aquesta segona opció està molt allunyada de les possibles concessions que la Unió està disposada a acceptar.

També cal destacar que el Banc Central Europeu ha convocat una reunió i una conferència de premsa posterior per a dimecres. Aquest avançament pot estar motivat pel calendari, ja que s’aproximen les vacances de Setmana Santa.

Actualitat econòmica

Evolució IBEX 35 (Fuente Bloomberg)

Actualitat econòmica

Evolució de l’S&P 500 (Font Bloomberg)

En el mercat de matèries primeres:

  • S’observa com l’or segueix cotitzant a nivells de 1305 $/unça, mantenint els registres constants des de l’última nota publicada.
  • Per la seva banda, el BRENT cotitza a nivells inferiors als 71,2 $/barril.

Actualitat econòmica

Evolució del barril de Brent (Font Bloomberg)