Articles guardats
I si estalviem en el consum de l’aire acondicionat?

Cooperatiu Ingenium Shopping

I si estalviem en el consum de l’aire acondicionat?

Ja ha arribat la calor i, per tant, també el consum de l’aire condicionat. Si et preocupa la teva factura de la llum, et donem algunes pautes.

Sabem realment quant gasta l’aire condicionat? NO gastis més del compte!

No tindrem l’aire condicionat funcionant les 24 hores del dia ni tampoc sempre a 18 graus, però hi ha factors que n’afectaran en el consum, com per exemple:

  • La ciutat on visquis
  • L’orientació de casa teva
  • El temps que estàs a casa

Per això, és important seguir les pautes que indiquem a continuació.

L’aire condicionat amb sistema Inverter

El sistema Inverter gradua el fred calculant el temps òptim per assolir la temperatura desitjada i aturant-se abans d’aconseguir-la, amb la qual cosa aprofita la inèrcia tèrmica i reactiva la seva potència quan preveu arribar de nou al llindar de la calor exterior. D’aquesta manera, es produeix un màxim estalvi de llum i s’evita que l’aparell tingui pics de rendiment.

Cal que el teu aire condicionat tingui incorporat aquest sistema que ajuda a gastar la meitat que un altre que no el tingui.

Fes servir cortines i persianes

Recorda que tens cortines i persianes. Utilitza-les perquè entri menys directament el sol i perquè la casa estigui més fresqueta. També cal tancar portes i finestres per evitar que entri la calor de fora. No té cap sentit tenir encès l’aire condicionat si no vas amb compte amb aquestes coses.

Casa teva no és el Pol Nord

Fa calor. Sí, és clar, és estiu. No pots pretendre que casa teva sigui una nevera. S’aconsella una temperatura entre els 24 i els 26 graus. Poca roba i a dormir destapat, és estiu!

Apaga’l per dormir

Refreda l’habitació un parell d’hores abans o programa l’aparell perquè s’apagui en unes hores, però no el deixis tota la nit funcionant. Ni és bo ni és sostenible.

Quan dorms, el teu metabolisme s’adapta millor a temperatures de 26 graus o més.

Quant gasta l’aire condicionat?

Fora mites, ara t’expliquem amb un exemple quant gasta de veritat l’aire condicionat.

Com en qualsevol electrodomèstic, el voltatge que requereix cada aire condicionat és diferent. N’hi ha que demanen 600 W i d’altres, 4000 W o més. Pensant en un aire condicionat estàndard, suposem que el nostre necessita 2000 W, o el que és el mateix, 2 kW, i suposem també (tirant a l’alça) que l’encenem 8 h cada dia. Llavors:

2 kW x 8 h encès al dia = 16 kWh/dia

16 kWh x 30 dies (un mes) = 480 kWh/mes

Ara multipliquem aquest resultat pel Preu del Terme Energia. En el cas de Factorenergia el preu és 0,129518 €.

480 kWh x 0,129518 € = 62,17 €/mes

Aquestes xifres són orientatives. Cal sumar encara el terme potència -que és fix-, el lloguer del comptador i la resta d’impostos que seran els que, en realitat, determinaran el preu de la llum.

En conclusió, aire condicionat sí o no a l’estiu? Sí, clarament, però amb moderació i seguint les pautes de Factorenergia. És per això que és tan important fer un consum responsable i sostenible per ajustar el preu de la llum al màxim.

A més a més, et recordem que pots aprofitar els avantatges de ser soci de Caixa d’Enginyers i, gràcies a Ingenium Shopping, passar-te a Factorenergia amb un descompte exclusiu.