Articles guardats
Assegurances per a mascotes: tot el que has de saber sobre la nova Llei de Benestar Animal

Actualitat Social

Assegurances per a mascotes: tot el que has de saber sobre la nova Llei de Benestar Animal

A Espanya, actualment hi ha més de 9 milions de gossos i més de 6 milions de gats segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE), i són unes xifres que no han deixat de créixer des de la pandèmia. La companyia, l’afecte i la fidelitat que ens proporcionen aquests animals fan que cada vegada siguin més les llars que considerin tenir-los. Les mascotes són un membre més de la família, però sabem que, la seva visita al veterinari costa de mitjana uns 1.025 euros l’any, un import difícil d’assumir en moltes llars. Per això, Caixa d’Enginyers compta amb assegurances per a mascotes, amb la finalitat de suportar aquesta càrrega econòmica i protegir el teu animal de companyia sempre que ho necessiti.

Malgrat el gran nombre d’animals domèstics, l’assegurança per a mascotes no és molt habitual. De fet, segons dades de les asseguradores, només hi ha prop de 100.000 pòlisses al nostre país, enfront de països com Suècia, en els quals la penetració d’aquesta mena d’assegurances és del 80%. 

 NOVA LLEI DE BENESTAR ANIMAL 

El passat 29 de març, el Congrés va aprovar de manera definitiva en el nostre país l’anomenada Llei de protecció dels drets i el benestar dels animals, que entrarà en vigor el pròxim 29 de setembre i en la qual es presenten una sèrie de canvis que beneficiaran tot tipus de mascotes. L’objectiu d’aquesta llei és protegir i garantir el benestar dels animals que resideixen en territori espanyol mitjançant un conjunt de normatives que fomentin el respecte, la responsabilitat i la cura de les mascotes.  

Aquesta nova llei busca, sobretot, prevenir l’abandonament d’animals, penalitzar el maltractament i fomentar l’adopció davant la compra. A més, reconeix per primera vegada els animals com a subjectes de drets i regula “la protecció de la seva dignitat”.  

Per això, són moltes les entitats bancàries que ja compten amb una pòlissa que no només servirà per complir amb la llei, sinó que t’assegurarà que la teva mascota rebrà atenció mèdica sempre que ho necessiti sense la necessitat de preocupar-te per la part econòmica. 

CANVIS PRINCIPALS 

  1. No es podrà deixar sol un animal de companyia més de 3 dies. En el cas dels gossos serà només 1 dia.  
  2. La venda de mascotes com ara gats, gossos o fures només podrà fer-se per granges autoritzades.  
  3. La classificació de races potencialment perilloses es mantindrà.  
  4. La prohibició de sacrificar mascotes per meres raons econòmiques.  
  5. A partir d’ara, tots els gats a partir de 6 mesos s’hauran d’esterilitzar.  
  6. Tots els animals considerats de companyia hauran d’estar identificats mitjançant microxip.  
  7. S’haurà de fer un curs obligatori per a la tinença responsable de gossos.  
  8. Els gossos hauran de tenir obligatòriament una assegurança en vigor de responsabilitat civil. 

BENEFICIS DE TENIR UNA ASSEGURANÇA PER A LA TEVA MASCOTA 

Són múltiples els beneficis que t’aporta tenir una assegurança per al teu animal de companyia. Des del factor econòmic fins al factor sanitari, tenir aquest tipus d’assegurances et permet evitar sobrecostos. Portar la teva mascota al veterinari pot suposar una gran despesa que a vegades sol ser difícil d’assumir. Per això, les assegurances per a animals t’ajuden a protegir la teva mascota en cas d’emergència sense que representi una gran despesa per a tu.  

Aquest tipus d’assegurances solen cobrir les situacions següents: danys a l’animal en cas d’accident; robatori o pèrdua; assistència mèdica per a mascotes; estada en residència canina per hospitalització de l’assegurat; i responsabilitat civil. És a dir, tot tipus de despeses ambulatòries, hospitalàries i quirúrgiques que puguin sorgir-li al teu animal de companyia.  

Tenir una assegurança per a la teva mascota pot brindar-te tranquil·litat i protecció en nombrosos aspectes. Igual que nosaltres, els éssers estimats peluts també poden tenir problemes de salut inesperats. Comptar amb una assegurança per a la teva mascota et permetrà accedir a una àmplia gamma de beneficis que garantiran el seu benestar i t’ajudaran a afrontar les despeses mèdiques.