Articles guardats
CE Environment ISR

Economia sostenible Social

CE Environment ISR

El passat mes de març, des de Caixa d’Enginyers vam llançar el nostre nou fons d’inversió mixt de renda variable, el CE Environment ISR, FI. Aquest nou fons se centra en el medi ambient i en els objectius fixats a l’Acord de París sobre el canvi climàtic (COP21), aplicant així uns criteris d’inversió socialment responsable.

Des del seu llançament, CE Environment ISR, FI ha superat els 20 milions d’euros en actius de gestió; tot i així, el seu comportament no ha estat l’esperat en finalitzar el novembre amb una rendibilitat per sota de l´índex de referència.

Malgrat això, la nostra estratègia d’inversió segueix sent la mateixa: seleccionar companyies que tinguin en compte el seu impacte sobre el medi ambient, que siguin líders en la lluita contra el canvi climàtic i que apostin per la reducció del consum d’energia contaminant.

És per aquest motiu que a Caixa d’Enginyers Gestió ens preocupem per factors que generalment no es tenen en compte en les anàlisis financeres tradicionals, com la petjada de carboni, que calcula el volum de tones de CO2 en relació amb la xifra de negoci. Així doncs, també excloem d’aquest fons d’inversió les empreses relacionades amb la indústria del tabac, les armes o l’extracció d’energia de manera poc ètica o sostenible per al planeta.

CE Environment ISR

D’aquesta manera, ens centrem en companyies que es preocupen per segments que considerem que seran els que tindran un creixement més sostenible durant els propers anys.

  • Eficiència energètica: és una pràctica que té com a finalitat reduir el consum, és a dir, consumir la mateixa quantitat d’energia, però obtenint més beneficis, o consumir menys energia, però mantenint el benefici extret. Com a exemple de companyies que se sumen a l’eficiència energètica comptem amb Acuity Brands, BMW o Unibail-Rodamco.
  • Residus: Caixa d’Enginyers també té en compte l’excés de producció de residus degut al creixement de la societat a un ritme insostenible. Com a exemple d’aquest segment comptem amb empreses com Suez Environment, Ahold Delhaize o Kemira.
  • Innovació tecnològica: també ens agraden les companyies que es preocupen per la innovació tecnològica dels seus productes i que generen impactes positius sobre el medi ambient a través d’aquests productes. Companyies amb aquestes característiques podrien ser Kubota o el grup Prysmian.
  • Energies renovables: la recent caiguda dels costos en la generació d’energies renovables ha propiciat que aquestes ocupin un lloc cada vegada més important en la producció d’energia. En aquest segment destaquem companyies com Vestas o Siemens Gamesa.

CE Environment ISR

A més de les companyies mencionades, l’evolució del fons també ha comptat amb la col·laboració d’UniCredit, Intesa Sanpaolo, Danone o VF Corporation.

És per això que, malgrat que el rendiment del fons no ha estat l’esperat, ens agradaria reiterar que el fons es troba ben posicionat i que, de cara al proper any, seguirem aprofundint en els avantatges competitius de les companyies en cartera i així aconseguir més concentració de la cartera i més convicció de la posició del fons.

A més de preservar el que hem aconseguit fins ara, també apostarem per la recerca de noves idees que ajudin a millorar la cartera actual.

Per altra banda, la cartera de renda fixa mantindrà una duració estructuralment baixa i intentarà cercar valor afegit en corbes de divisa no euro, sense caure en riscos excessius.

Si encara tens algun dubte o vols més informació sobre el nostre nou fons d’inversió CE Environment ISR, pots descarregar-te aquest PDF o visitar la nostra web, en la qual trobaràs més informació addicional sobre aquest i altres fons d’inversió.