Articles guardats
Com evitar errors més comuns en sol·licitar una hipoteca a Espanya

Actualitat Banca digital Finances General

Com evitar errors més comuns en sol·licitar una hipoteca a Espanya

Sol·licitar una hipoteca pot ser un procés molt emocionant però alhora estressant. Obtenir la casa dels teus somnis és un objectiu atractiu, però cometre errors quan sol·licitem una hipoteca pot donar com a resultat costos innecessaris o fins i tot la denegació de la sol·licitud. En aquest article, et compartim els errors més comuns que cometem quan sol·licitem una hipoteca i t’oferim consells pràctics per a evitar-los abans de comprar un habitatge.

Errors comuns quan sol·licitem una hipoteca a Espanya

Habitualment es produeixen una sèrie d’errors que poden encarir la hipoteca o limitar les nostres opcions. Per poder evitar-los es important:

 

Calcular adequadament el pressupost

Un dels errors més comuns en sol·licitar una hipoteca és no calcular adequadament el pressupost.

Per evitar-ho hem d’assegurar-nos que el pagament mensual de la hipoteca no sobrepassi el 35 % dels ingressos mensuals i que es reservi un fons d’emergència per fer front a possibles despeses imprevistes, ja que la resta la necessitarem per tenir una vida digna, pagar despeses i fins i tot estalviar.

És important tenir en compte que una hipoteca no ha de posar en perill la teva estabilitat financera. Des de Caixa d’Enginyers et recomanem utilitzar una calculadora d’hipoteca  per determinar el pagament mensual que pots permetre’t i assegura’t de no sobrepassar els teus límits financers.

 

Comparar diferents opcions d’hipoteques 

Un altre error comú és no comparar diferents opcions d’hipoteques,  com la hipoteca variable, la mixta o la fixa. És important que valoris les diferents opcions que oferim des de Caixa d’Enginyers, ja que triar la correcta pot marcar una gran diferència en el cost a llarg termini.

Per aquest motiu, oferim l’ajuda dels nostres professional per saber quin és el tipus d’hipoteca més adequat per a la teva situació financera .

 

Tenir en compte les despeses addicionals

De la mateixa manera, sol·licitar una hipoteca no només implica pagar una quota mensual, sinó també despeses addicionals com l’assegurança de la llar , impostos o reparacions. És important tenir en compte aquestes despeses addicionals quan calculis el teu pressupost i assegura’t de tenir suficients estalvis per cobrir-les.

 

Presentar una sol·licitud completa i precisa

Un altre punt que pot dificultar la sol·licitud de la nostra hipoteca és no presentar una sol·licitud completa i precisa, cosa que pot retardar el procés d’aprovació de la hipoteca o, fins i tot, donar com a resultat la denegació de la sol·licitud. És important incloure tota la informació rellevant en la sol·licitud, com ara la situació laboral actual, ingressos i despeses, i qualsevol altra informació rellevant. Assegura’t de presentar una sol·licitud completa i precisa per evitar retards o denegacions.

 

Deixar un període de reflexió i signatura de la hipoteca

En darrer lloc, és important deixar un període de reflexió abans de signar la hipoteca davant de notari. I quin és aquest temps? Per llei, s’ha establert un període mínim des que es rep la documentació fins que se signa la hipoteca, durant el qual el client pot consultar i aclarir qualsevol dubte que tingui. A Catalunya, el període és de 14 dies; a la resta d’Espanya, és de 10 dies. Si l’entitat bancària no respecta aquest termini mínim i t’obliga a anar a la signatura abans de temps, la hipoteca pot declarar-se nul·la.

 

Tanmateix, has de saber que tens l’obligació de visitar dues vegades el notari:

  • La primera, durant el període de reflexió. En aquesta visita, el notari et tornarà a explicar les condicions de la hipoteca que has sol·licitat i et farà un test per comprovar els teus coneixements sobre aquesta hipoteca. Això serveix per assegurar-se que realment ets conscient del que signaràs.

 

  • La segona, ja serà quan hi vagis, juntament amb el venedor i el representant apoderat de l’entitat bancària, per a la signatura definitiva i així formalitzar l’escriptura de la hipoteca.

 

En conclusió, sol·licitar una hipoteca és una decisió important. Evitar els errors comuns en sol·licitar una hipoteca pot donar com a resultat una hipoteca amb costos més baixos a llarg termini. No hem d’oblidar que és un procés crucial que requereix atenció als detalls, paciència i la recerca d’informació rellevant.

Si segueixes els consells presentats en aquest article, podràs prendre una decisió informada i obtenir una hipoteca que s’adapti a les teves necessitats i a la teva situació financera. Des d’aquí et desitgem molta sort en la recerca de la llar dels teus somnis!