Articles guardats
Ecosia, el buscador ecològic

Social

Ecosia, el buscador ecològic

Ecosia és el cercador més verd i ecològic d’internet. Creat el 2009, aquest cercador fomenta la repoblació de les zones verdes desforestades, és a dir, fomenta la plantació d’arbres.
Ecosia funciona amb la col•laboració de Bing, gràcies al qual obté ingressos per cada cerca i per cada clic dels usuaris. Al cercar Ecosia es mostren una sèrie d’anuncis, publicitat a través de la qual es generen aquests ingressos.

Per utilitzar-lo, només has d’accedir a ecosia.org y utilitzar el seu cercador. Si ho prefereixes, també pots descarregar l’extensió d’Ecosia per a Google Chrome, amb la qual sempre podràs realitzar les teves cerques i, a més, portar el recompte d’arbres que han estat plantats gràcies a les teves cerques.

Amb els diners recaptats, Ecosia no és la que planta els arbres a les zones indicades, sinó que destina el 80% d’aquests diners a projectes que ja s’encarreguen de reforestar algunes zones del planeta. És a dir, l’empresa s’encarrega de seleccionar quins són els projectes que més s’adapten a ells en funció dels seus objectius i valors.

Del 80% que es destina a la donació, un percentatge se’n va directament a les organitzacions que treballen in-situ en el projecte i la resta es guarda en un fons de reserva. L’explicació d’això recau en que hi ha mesos durant els quals la donació no és necessària, ja que no es pot fer efectiva degut a fortes pluges que no permeten la plantació o altres motius meteorològics com monsons o temporals.

Per què reforestació?

La desforestació és un fet molt rellevant i que s’ha de tenir molt present. Posar en risc el medi ambient d’aquesta manera suposa una reducció de les superfícies de bosc i una ampliació de les zones àrides.

Sense anar més lluny, malgrat que a Espanya s’ha reduït la superfície afectada per la desforestació durant el darrer any, a Catalunya el número d’hectàrees afectades s’ha disparat, després de dos anys consecutius amb increments de desforestació.

 

Buscador ecològic
Font: Idescat

 

Buscador ecològic
Font: Idescat

 

Si mirem bé els gràfics, veurem com la superfície d’hectàrees afectada per incendis en termes d’arbres s’ha quadruplicat a Espanya entre 2014 i 2015, cosa que va millorar lleugerament al 2016, baixant al voltant d’una quarta part. A Catalunya, per altra banda, la superfície afectada si que segueix incrementant-se entre 2015 i 2016 i la superfície arbrada es redueix una mica envers la no arbrada.

Tot i que, les dades han millorat una mica durant l’últim any, les xifres segueixen sent massa altes si parlem de desforestació i no paren d’incrementar-se si mirem en termes de dades globals.
En el seu últim Informe de Bosque Vivos, la World Wildlife Fund (WWF) va afirmar que, si es segueix en la mateixa línia que fins ara, entre 2010 i 2030 haurem destruït 170 milions d’hectàrees de bosc, el que podria ser equiparable a la desforestació d’Espanya, Portugal, França i Alemanya juntes. La única diferencia seria que aquesta desforestació passaria a zones com l’Amazona o Nueva Guinea, entre d’altres.

Des dels seus inicis, Caixa d’Enginyers s’ha preocupat pel medi ambient i és per això que, en l’actualitat estem intentant digitalitzar tots els nostres serveis, de forma que reduirem la despesa tan de materials com d’energia. Sempre amb una mirada green i preocupada pel Medi Ambient, Caixa d’Enginyers ha actuat per ajudar a la seva conservació.

Avui en dia, amb l’arribada de la digitalització a la nostra empresa, ens plantegem reduir dràsticament l’ús del paper a l’oficina amb la finalitat de contribuir a una reducció de la tala d’arbres.

Són molts els motius pels quals hem de conscienciar-nos de la gravetat de la desforestació al planeta i de la feina que fa l’equip d’Ecosia per reforestar aquestes zones. D’aquesta manera, encara que només sigui per aportar un petit gra de sorra, per què no t’animes a fer la següent cerca a Ecosia?