Articles guardats
Regals sostenibles: idees de regals que respecten el planeta

Actualitat Social

Regals sostenibles: idees de regals que respecten el planeta

Fer un regal especial als nostres éssers estimats i cuidar el medi ambient al mateix temps és possible. En aquesta època de l’any, en què pensar i comprar regals és més habitual que en cap altre moment, hem de fer-ho amb responsabilitat i, en tant que sigui possible, triar opcions sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. En aquest article portem algunes idees de regals sostenibles.

Per què has de triar un regal sostenible?

El nostre consum es veu reflectit en el planeta, en la quantitat de residus contaminants que creem cada dia. Quan aquest consum és tan massiu com per Nadal, l’impacte és encara més gran. Per això, la responsabilitat de cuidar el planeta depèn de tots.

Regala sostenible: idees per regalar el dia de Reis

  1. Compra en botigues locals que produeixen a Espanya. Encara que no és una idea concreta de regal, és un bon punt de partida. Comprar productes en botigues locals del teu barri o ciutat i no en grans empreses internacionals ajudarà el planeta, ja que l’impacte generat amb el transport del producte serà mínim. També és important que, si pots, evitis la missatgeria i compris personalment.
  2. Moda de segona mà o moda sostenible. Una bona opció és comprar en botigues locals de segona mà. Això, a més de donar-li una segona vida a la roba, farà que el teu regal sigui únic i diferent: és difícil trobar dues peces iguals en aquesta mena de botigues.
  3. Regala experiències. En un món on els productes materials estan per tots costats, regalar experiències de vida sempre és una bona elecció. A més de ser regals especials per compartir vivències, alguns poden ser més respectuosos amb el medi ambient: entrades a un espectacle o al teatre (així també fomentem la cultura), curs de ceràmica o de pintura, val d’un restaurant que li faci il·lusió, una excursió en canoa o paddle surf, un massatge relaxant, etc. Hi ha moltes opcions.
  4. Regala el que l’altra persona necessita. Encara que sembli obvi, a vegades ens compliquem pensant en idees de regals originals i espectaculars que deixin l’altra persona bocabadada, quan hi ha productes que realment necessita i, si no li regalem, se’l comprarà pel seu compte. D’aquesta forma, indirectament, fem que l’impacte en l’ecosistema sigui més baix: un producte en lloc de dos.
  5. Cosmètica vegana i eco-friendly. Avui dia existeixen moltes marques que produeixen cosmètica de manera respectuosa amb el medi ambient i amb els animals. A més, en gairebé tots aquests casos, l’embalatge d’aquests productes també està fet amb materials reciclats o sostenibles.
  6. Pack de menjar de proximitat. El menjar sempre, a qualsevol casa, fa falta. Així que aprofita per regalar productes de qualitat i de proximitat que possiblement l’altra persona no compraria en el seu dia a dia. D’aquesta forma també ajudaràs els productors locals.
  7. Kits de residu zero o zero waste. No hi ha res millor que regalar-li productes a l’altra persona que, a més de tenir un impacte positiu en el medi ambient, remoguin la seva consciència ecològica i la facin reflexionar i canviar els seus hàbits.
  8. Regals artesanals. A més de ser un producte molt especial per la personalització i pel fet de ser únic, és sostenible. Algunes idees poden ser: ceràmica feta o pintada per tu o per artesans, sabons fets artesanalment, agenda de 2021 artesanal, quadre o làmines pintades a mà, etc.
  9. L’embolcall és igual d’important que el regal. No serveix de res comprar un regal sostenible si després l’embolicarem amb grans quantitats de plàstic o paper. Hi ha opcions més respectuoses com ara papers reciclats i reciclables, paper de diari, caixes que després es puguin usar per guardar objectes o com a decoració, pots de vidre que tinguem per casa i altres materials.