Articles guardats
Dia Mundial de l’Estalvi d’Energia

Economia sostenible Social

Dia Mundial de l’Estalvi d’Energia

Aquest diumenge 21 d’octubre és el Dia Mundial de l’Estalvi d’Energia, i Caixa d’Enginyers vol recordar l’ús que fem del consum energètic, quins avantatges suposa l’estalvi i quins límits no hem de sobrepassar per tal de no perjudicar ni el medi ambient ni la societat en general.

Els petits canvis marquen la diferència i, per això, un simple gest com apagar l’interruptor d’un llum, desconnectar els endolls que no fem servir, utilitzar el mode “eco” a la rentadora o obrir la nevera només quan ho necessitem repercuteixen positivament en el consum sostenible energètic.

L’alternativa per poder combatre el consum massiu energètic són les energies renovables, ja que aporten una sèrie de beneficis essencials:

  • Respecten el medi ambient perquè no contaminen. Com a conseqüència, tampoc no afecten la salut de les persones.
  • La seva font d’energia depèn únicament de la natura: el vent, el sol, l’aigua…
  • Generen nous llocs de treball, ja que actualment hi ha més consciència sobre la cura del medi ambient i, per tant, hi ha més demanda d’implementació d’aquest tipus d’energies.

Tot i que les energies renovables són beneficioses, tampoc no en podem abusar perquè, si les explotem massa, es podria produir un esgotament d’aquestes. D’això la importància del consum energètic responsable quotidià.

Així mateix, una altra possibilitat per sumar-se al consum energètic sostenible són els cotxes elèctrics, els quals no emeten emissions contaminants. Actualment, tenen una sèrie d’avantatges respecte als altres cotxes per incentivar el seu ús, com ara:

  • La facilitat d’aparcar, donat que existeixen places reservades per a aquest tipus de vehicles.
  • L’ús dels carrils bus i VAO, per la qual cosa ens movem amb més agilitat respecte als altres.
  • A llarg termini, estalviem diners, ja que el cost per carregar el cotxe és molt reduït.
  • Els peatges són 100% gratuïts durant els dies laborables.

Hem de començar a incentivar aquest ús responsable i a tenir en compte el mal que fan els combustibles fòssils, ja que:

  • El seu consum és molt car.
  • Són altament contaminants.
  • Són perjudicials per a la salut de les persones.
  • Al ser materials nocius, alteren el canvi climàtic.

Si entre tots anem conscienciant-nos dels beneficis que ens aporten les energies renovables, dels danys que provoquen les energies fòssils i del granet de sorra que podem aportar amb petits gests, com ara apagar l’interruptor d’un llum, de mica en mica podrem arribar a construir un futur millor.

Caixa d’Enginyers busca millorar contínuament la gestió ambiental i promoure iniciatives que redueixin el seu impacte, i a més a més ha subscrit el seu compromís de dur a terme les seves activitats sota principis ètics, de transparència i de bon govern.

Volem tenir cura del planeta i per això posem a l’abast dels nostres socis i sòcies diferents opcions i productes  responsables.

Comencem?

Comments (1)