Articles guardats

Finances

REITs o actius immobiliaris, per Arnau Guàrdia

Video

Avui us parlem dels REITs, unes societats d’inversió que posseeixen i gestionen actius immobiliaris de tot tipus, els ingressos dels quals provenen de les rendes de les seves propietats.

Aquest tipus d’actius són molt atractius per als inversors amb perfil de risc moderat, i tenen unes particularitats molt concretes algunes de les quals són:

  • Avantatges fiscals
  • Liquiditat
  • Diversificació geogràfica i sectorial
  • Cobertura de la inflació
  • Dividends

Mitjançant els REITs, qualsevol persona pot invertir els seus estalvis en tot tipus de propietats, com són els centres comercials, les oficines o les propietats residencials, així com en actius més complexes, o no tan habituals, com les residències per a persones de la tercera edat, els centres de dades o els centres logístics. A més a més, a través d’aquests últims tres tipus de propietats, podem aprofitar les tendències d’envelliment poblacional, l’increment de la necessitat de dades o bé la irrupció del comerç online.

D’altra banda, també permeten diversificar el patrimoni geogràficament, alhora que fer-ho amb una enorme avantatja versus la inversió directa, com és la liquiditat, el que permet invertir o desinvertir de forma ràpida i eficient.

Normalment, les rendes tenen una actualització anual, que acostuma a estar vinculada al IPC i, per tant, els REITs són una alternativa molt bona per cobrir els estalvis de la inflació.

Caixa d’Enginyers Gestió

A Caixa d’Enginyers Gestió oferim dos vehicles d’inversió amb clar focus en aquest tipus d’actius, el CE Renda, FI, que posseeix el 20% del seu patrimoni en REITs, i el CE Skyline PP, que posseeix un 25% del patrimoni en REITs.

Si vols veure més vídeos sobre actualitat financera i fons d’inversió visita l’Espai Multimèdia de la web de Caixa d’Enginyers.