Articles guardats

Finances

El boom dels bons verds

Com cada dilluns, et portem l’actualitat econòmica de la mà dels nostres experts a través de les Xarxes Socials. Avui en Xose Garrido ens parla del boom dels bons verds: definició i desenvolupament. Recorda, pots seguir les retransmissions en directe per Facebook Live.

Definició

Els bons verds són instruments de renda fixa que permeten a l’emissor finançar els costos de projectes destinats a energies renovables, eficiència ambiental, transport net, gestió de residus, conservació de la biodiversitat i adaptació al canvi climàtic entre d’altres. No hem de confondre’ls amb els bons socials, la funció principal dels quals és promoure activitats econòmiques que contribueixin al creixement, desenvolupament d’una regió o d’un país. Especialment aquells que per la seva trascendència social o cultural mereixen una atenció prioritària.

HISTÒRIA

Els bons verds van néixer el 2007 i 2008 amb les primeres emissions per part del Banc Europeu d’Inversions i del Banc Mundial per a finançar projectes mediambientals. Des de llavors una àmplia varietat d’emissors corporatius financers i no financers han participat en aquest mercat. Durant aquests 10 anys de vida, els bons verds s’han consolidat com una alternativa de finançament superant els 80.000 milions de dòlars el 2016, una xifra récord en front dels 42.000 milions de dòlars del 2015.

¿Qué diferencias existen respecto a un bono ordinario? Desde el punto de vista financiero, ninguna. La única diferencia reside en el compromiso que asume el emisor con sus inversores en cuanto al uso de los fondos captados.

Posicionament de Caixa d’Enginyers Gestió

Com es posiciona Caixa d’Enginyers Gestió respecte els bons verds?La nostra franquícia ISR, liderada pels fons CE Fonengin ISR i CE Environment ISR, FI té una elevada convicció sobre la classe d’actiu, mantenint posicions  en diferents emissions verdes que representen al voltant del 10% de les respectives carteres de renda fixa com per exemple:

  • BNP Paribas
  • Vestas
  • Iberdrola
  • ADIF
  • Societe Generale

Si vols veure altres vídeos sobre actualitat financera, mercats i fons d’inversió consulta el nostre ESPAI MULTIMÈDIA.