Articles guardats
El voluntariat corporatiu de Caixa d’Enginyers

Cooperatiu Fundació Social

El voluntariat corporatiu de Caixa d’Enginyers

A Caixa d’Enginyers seguim un model de banca cooperativa i responsable, en el qual ens centrem en els criteris de bona governança, impacte social i mediambiental. Per aquest motiu, promovem els programes de voluntariat corporatiu perquè els nostres empleats puguin ajudar els col·lectius que més ho necessiten.

Col·laborem amb EFEC

El projecte EFEC va néixer el 2012 amb l’objectiu d’oferir a les escoles públiques, concertades i privades de Catalunya la possibilitat d’impartir educació financera bàsica als alumnes d’ESO, així com a les escoles d’adults i de formació professional. Aquests tallers els imparteixen treballadors voluntaris vinculats a entitats financeres, en els quals més de 200 treballadors de Caixa d’Enginyers han col·laborat ja en aquesta iniciativa en els últims vuit anys compartint amb els estudiants la seva experiència i coneixements dintre del sector financer.

Enguany, a través dels 3.059 tallers s’ha arribat a 22.500 alumnes de 556 centres.

Acompanyem Arrels Fundació

Des de 1987, Arrels Fundació acompanya i orienta les persones sense llar que viuen als carrers de Barcelona. Per fer-ho, ofereixen orientació i serveis útils d’allotjament, alimentació i atenció social i sanitària, a més d’assessorament. La seva missió és acompanyar i atendre les persones sense llar que es troben en les fases més consolidades d’exclusió cap a una situació el més autònoma possible, sensibilitzar la ciutadania sobre els problemes de la pobresa al nostre entorn, denunciar situacions injustes i aportar solucions per fer front al sensellarisme per fer possible #ningúdormintalcarrer.

A Caixa d’Enginyers som conscients que el nostre suport pot ser vital. Per això, ens comprometem amb aquesta causa i realitzem tres sessions de voluntariat corporatiu l’any amb Arrels. En aquestes sessions, el nostre equip professional es desplaça a La Troballa, el taller ocupacional d’Arrels, per compartir una estona amb persones que han viscut al carrer i fer una activitat amb elles.

VOLUNTARIAT CORPORATIU amb els més petits

Soñar Despierto és una fundació que fa més de 16 anys que col·labora amb els centres d’acollida on viuen menors que, per diversos motius, han estat separats de les seves famílies i han passat a ser tutelats per l’Estat.

El nostre equip col·labora cada Nadal en la recollida de joguines per a aquesta fundació perquè els nens i nenes més vulnerables puguin gaudir d’una nova joguina.

Oxfam Intermón Trailwalker: córrer per una bona causa

El Trailwalker és un desafiament esportiu i solidari en equips, que consisteix a recórrer 100 quilòmetres en un màxim de 32 hores o 50 quilòmetres en un màxim de 16 hores. L’objectiu de la cursa és lluitar contra la pobresa i la fam, d’acord amb la consecució dels ODS 1 (Fi de la pobresa) i 2 (Fam zero), a més de recollir fons per finançar projectes d’accés a l’aigua potable en països pobres, que correspon a l’ODS 6 (Aigua neta i sanejament).

Cada pas que facis a l’Oxfam Intermón Trailwalker serà un pas endavant per acostar aigua potable a les poblacions que més pateixen l’impacte de desastres naturals com ara huracans, inundacions o sequeres. Cada quilòmetre que superis contribuirà a reduir les desigualtats que la crisi climàtica està provocant i que té efectes devastadors en els països més pobres.

Gràcies als voluntaris, el darrer any Intermón Oxfam ha millorat la vida de gairebé 26 milions de persones en més de 90 països. La suma d’esforços compartits ha permès donar respostes d’emergència humanitària davant de catàstrofes causades pel canvi climàtic, les quals han millorat l’accés a aigua segura i han assegurat condicions adequades d’higiene i sanejament. Però encara queda molt per fer.

Caixa d’Enginyers ha participat en quatre edicions del Trailwalker amb un total de nou equips. En aquesta cursa, amb la recaptació d’un equip es podrà ajudar més de 30 famílies. Per tant, amb la participació del Grup en aquesta edició de 2022, s’ajudaran com a mínim 250 famílies.

En conclusió, esperem poder seguir participant en aquests programes de voluntariat molts anys més, i que cada vegada siguin més els treballadors de Caixa d’Enginyers que es converteixen en voluntaris!