Articles guardats
La Fundació Caixa d’Enginyers participa a l’entrega de premis de l’UPMDay

Fundació General

La Fundació Caixa d’Enginyers participa a l’entrega de premis de l’UPMDay

Després de dos anys de restriccions sanitàries derivades de la pandèmia COVID-19, tornem a retrobar-nos presencialment en la UPMDay! Els passats 17 i 18 de maig vam poder participar en la cerimònia d’entrega de diplomes de la Universitat Politècnica de Madrid, celebrada a l’Estadi Wanda Metropolitano, que va començar amb la investidura de 475 doctors i doctores i on es va fer l’entrega de diplomes als més de 15.000 titulats i titulades en Enginyeria, Arquitectura, Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport i Disseny de Moda per aquesta universitat.

UPMDay

Entrega de Premis Fundació Caixa d’Enginyers a l’UPMDay

D’altra banda, des de Caixa d’Enginyers vam tenir l’honor de lliurar diversos premis als millors estudiants d’algunes de les titulacions. A l’acte van participar Josep Oriol Sala, president honorari de l’Entitat, i Miguel Ángel Morales, director de Banca Institucional de la zona centre.

Josep Oriol Sala va comentar, en el seu discurs, la importància de les enginyeries dins de la societat actual i del desenvolupament del sector empresarial: “Evolucionem cap a una societat diferent, amb empreses diferents i amb una necessitat creixent de tècnics i enginyers. Haurem de canviar la nostra forma de treballar”.

UPMDay

Enginyeria, una disciplina sense gènere

Durant l’acte també es va parlar de la minoria de dones que estudien disciplines de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (STEM) avui dia. I és que, segons un informe de la UNESCO, només el 35 % dels estudiants matriculats en les carreres vinculades a les STEM en educació superior són dones.

Així, doncs, Carme Artigas, secretària d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, va demanar públicament a les doctores i enginyeres que es converteixin en referents per a les futures generacions. “La paraula enginyeria ve d’enginy, i el talent no té gènere”.

Des de Caixa d’Enginyers col·laborem en diferents projectes per potenciar i encoratjar aquelles joves a triar la carrera en una d’aquestes disciplines, independentment dels estigmes i les barreres que existeixen.