Articles guardats
Habitatges energèticament eficients: consells i avantatges

Actualitat Economia sostenible General

Habitatges energèticament eficients: consells i avantatges

Estàs pensant a transformar casa teva? Uneix-te a la tendència de construir habitatges energèticament eficients. No només reduiràs l’impacte ambiental, sinó que també estalviaràs diners en factures d’energia a llarg termini. 

L’habitatge és una de les despeses més importants en la nostra vida diària, ja sigui perquè paguem un lloguer o una hipoteca, a més de totes les despeses mensuals que s’hi associen. Per això és essencial conèixer les claus per estalviar, per exemple, en les nostres factures de la llum. 

 El consum elèctric a Espanya es distribueix de manera desigual entre les llars antigues i els nous edificis de 1.000 m2 o menys. Mentre que les llars antigues representen el 70 % del consum total, els nous edificis només contribueixen amb el 30 % restant. Això demostra que no només els habitatges antics són responsables del consum d’electricitat a Espanya. 

En aquest article, t’oferim alguns consells per construir un habitatge energèticament eficient i els avantatges que obtindràs en fer-ho. 

  • Planificació i disseny. La ubicació geogràfica, l’orientació de les finestres, l’ús de materials apropiats i la inclusió d’aïllament tèrmic adequat són fonamentals per construir un habitatge energèticament eficient. La planificació acurada del disseny de la casa i la selecció de materials adequats poden tenir un gran impacte en l’eficiència energètica de l’habitatge.
  • Materials adequats. L’ús de materials com ara el formigó cel·lular, la fusta, l’acer i el vidre de baixa emissivitat pot ajudar a reduir el consum d’energia en proporcionar un aïllament adequat i un millor control del clima interior. Aquests materials també són duradors i resistents a l’ús, fet que significa que la casa serà més resistent i requerirà menys manteniment a llarg termini. 
  • Sistemes d’energia renovable. La instal·lació de panells solars i aerogeneradors és una excel·lent manera de reduir la dependència de l’energia de la xarxa i de disminuir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle. Amb els avenços tecnològics, aquests sistemes s’han tornat més accessibles i poden ajudar a reduir significativament els costos d’energia a llarg termini.
  • Electrodomèstics eficients. L’ús d’electrodomèstics eficients en energia, com ara neveres, rentadores i assecadores, pot reduir significativament el consum d’energia en un habitatge. En triar electrodomèstics eficients, no només estaràs reduint els teus costos d’energia, sinó que també estaràs reduint la teva petjada de carboni.

Beneficis de l’eficiència energètica 

Un habitatge energèticament eficient ofereix múltiples avantatges. A més de reduir les factures de serveis i les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, proporciona més comoditat en mantenir temperatures agradables sense requerir un funcionament constant a ple rendiment. A més a més, pot millorar la qualitat de l’aire interior i reduir el soroll extern, de manera que es crea un entorn més saludable i agradable per habitar.  

Tant per al medi ambient com per a la teva butxaca, resulta beneficiós construir o comprar un habitatge energèticament eficient. Seguint aquests consells, estaràs en el camí correcte per construir una casa eficient en energia i sostenible a llarg termini.