Articles guardats
Estratègia d’inversió del fons CE Global ISR

Actualitat Finances

Estratègia d’inversió del fons CE Global ISR

Seguint amb l’objectiu del compromís amb el desenvolupament sostenible perseguit en els darrers últims 15 anys, Caixa d’Enginyers s’ha convertit en un referent i pionera en finances sostenibles i d’inversió socialment responsable (ISR), per tal de buscar, a més del retorn financer, un impacte positiu en la societat mesurable. El nou fons CE Global ISR,FI se suma al patrimoni de fons ISR.

EL 58% DEL PATRIMONI DELS FONS D’INVERSIÓ DEL GRUP CAIXA D’ENGINYERS JA TÉ ETIQUETA ISR

Ja podem afirmar que Caixa Enginyers Gestió es troba entre les 10 gestores amb major patrimoni d’actius sota gestió ISR (510 MM€ amb dades d’abril de 2021) i duplica així el percentatge de fons ASG de fa tres anys, que era del 27% i a més, ha assolit que el 58% del patrimoni gestionat de fons d’inversió incorpori l’etiqueta de sostenibilitat en la seva denominació.

En els darrers anys el creixement ha estat exponencial, el patrimoni gestionat en fons ISR del Grup va créixer a raó d’un 33% anual en els dos últims anys i del 27% en els últims tres. Actualment ja compta amb un 58% del patrimoni de fons amb etiqueta ISR respecte el total de patrimoni, fet que duplica el percentatge d’inversions socialment responsables de fa tres anys, que era del 27%.

En paraules de Xavier Fàbregas, director general de Caixa Enginyers Gestió, “el Grup Caixa d’Enginyers és referent i pioner en finances sostenibles”, i manté la convicció de continuar essent líders en aquest àmbit i el compromís amb les causes socials i el medi ambient. El grup té un clar full de ruta plantejat per donar resposta als desafiaments del sector d’es una perspectiva més sostenible tal com ho planteja en el pla Connecta 2023.

ESTRATÈGIA D’INVERSIÓ DEL CE GLOBAL ISR, FI

El nou fons CE Global ISR,FI, és el quart fons de la gestora que incorpora l’etiqueta ISR, se suma al patrimoni de fons ISR, on ja formen part els següents fons:

  • Fonengin ISR, FI
  • CdE ODS Impact ISR, FI
  • CE Environment ISR, FI

Amb aquest fet l’entitat incorpora l’etiqueta ISR  també a la seva estratègia de renda variable internacional.

D’aquesta manera l’inversor també podrà disposar d’informació de l’impacte del fons en els Objectius de Desenvolupament Sostenible, la petjada hídrica i de carboni, així com el ràting ASG segons MSCI o accions d’implicació realitzades en nom del fons.

Prova de que el fons porta temps aplicant criteris responsables tenint en compte aspectes ambientals, socials i de bon Govern (ASG) és que a tancament de l’exercici 2020, el CE Global ISR, FI va obtenir la màxima qualificació en sostenibilitat segons Morningstar, un dels principal ràtings de valoració de fons d’inversió.

                          Estratègia d’inversió ISR – CE Global ISR, FI

Banca cooperativa, responsable i sostenible com el model de futur per l’entitat

 El compromís de l’entitat en impactar positivament en la societat es fa pales amb l’oferta pionera de productes financers socialment responsables, amb el ferm objectiu d’alinear la inversió financera amb els compromisos de l’Acord de Paris i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenibles fixats en l’Agenda 2030,  que promouen la lluita contra el canvi climàtic i afavorir a millorar l’eficiència energètica.

A més, en aquesta mateixa línia, el Grup elabora, gestiona i assessora en carteres d’inversió tenint sempre present l’estudi de factors ASG, incorporant un filtre de qualitat addicional en totes les inversions per aconseguir un model de banca cooperativa i responsable.

Perseguint aquest mateix objectiu i reafirmant el compromís com a banca responsable, el 2020 Caixa d’Enginyers es va adherir a UNEP FI, la iniciativa de Finances del Programa de Medi Ambient de les Nacions Unides, organització que té com a fi crear un sector financer que impacti positivament i serveixi a les persones i al planeta.

En poques paraules, el model pel que aposta el Grup Caixa d’Enginyers des de fa 15 anys enrere és un model cooperatiu i que contribueix al desenvolupament social sostenible.

Invertint a través d’empreses altament compromeses amb el medi ambient i la societat, posant el focus en aquelles que aposten per una economia de baixes emissions, baix consum d’aigua i igualtat entre homes i dones, al mateix temps que posen el seu focus en les tendències de creixement globals com l’envelliment poblacional, la digitalització de l’economia, l’economia circular o la urbanització en països emergents.