Articles guardats
Greennova, la lluita no lucrativa contra el canvi climàtic

Fundació Social

Greennova, la lluita no lucrativa contra el canvi climàtic

Avui parlem amb Sebastià Carrión, director de la Fundació Greennova, una organització que realitza projectes sense ànim de lucre per lluitar contra el canvi climàtic, l’escalfament global i la pol·lució, i amb Iñaki Irisarri, coordinador de la Fundació Caixa d’Enginyers i responsable de projectes de desenvolupament sostenible del Grup.

Col·laboració amb la Fundació Caixa d’Enginyers

La col·laboració de la Fundació Greennova amb la Fundació Caixa d’Enginyers es remunta al 2019. Vam ser una de les primeres organitzacions a donar suport al seu projecte, ja que encaixa amb els valors i la missió de la nostra Fundació, pel que fa quant a la protecció del medi ambient i al desenvolupament sostenible.

Quina és la percepció de la societat enfront del canvi climàtic?

Durant l’entrevista els vam preguntar què dirien a aquelles persones que encara no creuen en la importància  de trobar una solució urgent per frenar el canvi climàtic, i ens van donar grans respostes.

Per una banda, destacaven l’avanç que s’ha fet en termes d’acceptació de l’existència del canvi climàtic, ja que fins fa uns anys, fins i tot hi havia gent que pensava que era quelcom inventat. Avui no només s’accepta que existeix, sinó que també som tots plenament conscients que ens afecta, encara que sigui indirectament, és a dir, de manera intangible. Per exemple, tots hem viscut les onades de calor o les pluges torrencials d’aquest estiu, així com els incendis que han desencadenat. Tots aquests fets són una evidència que el canvi climàtic existeix.

A més a més, existeixen fonts científiques que ho afirmen. Un exemple n’és l’informe del IPCC. En aquest darrer informe, entre els escenaris més conservadors ja assenyalen el 2040, és a dir, una data més propera, i assenyalen que si abans del 2040 no fem res, la temperatura del planeta arribarà a l’increment de l’1,5. I tot i que és veritat que cada vegada la societat està més conscienciada del que suposa aquest augment de temperatures, també hem de mostrar de quina manera ens impacta en el nostre dia a dia, per tal de conscienciar sobre aquesta situació i promoure els canvis que necessitem.

Si us heu quedat amb ganes de més, no dubteu a escoltar l’entrevista sencera en el nostre podcast. Ho podeu fer a través dels nostres perfils d’Ivoox, Spreaker, Apple o Google i des d’aquest mateix reproductor de Spotify.