Articles guardats
La bicicleta, més ràpida que el cotxe en distàncies curtes

Cooperatiu Economia sostenible Ingenium Shopping

La bicicleta, més ràpida que el cotxe en distàncies curtes

Sabies que la bicicleta és més ràpida que el cotxe en distàncies curtes? En el Dia Mundial de la Bicicleta es realitzen accions i es consciencia la població sobre la importància d’utilitzar aquest mitjà de transport.

Avui fa just un any que les Nacions Unides van declarar el 3 de juny com el Dia Mundial de la Bicicleta. És un dels vehicles sostenibles més respectuós amb el medi ambient i beneficiós per a la salut de les persones. És un dia per recordar als governs els avantatges que aquest mitjà de transport aporta a la societat i les mesures que s’han de dur a terme per integrar-les en els programes internacionals de les ciutats.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) afirma que desplaçar-se en bicicleta ajuda a reduir malalties cardíaques, vessaments cerebral i el càncer. A més, a les poblacions en via de desenvolupament o poc desenvolupades és una bona pràctica, ja que fomenta l’exercici i és un mitjà econòmic. Per tant, contribueix en l’economia general de la població, així com en la seva salut.

Ciutats com ara Copenhaguen, Amsterdam o Montreal s’emporten la medalla d’or als millors llocs per anar amb bicicleta per l’adaptació d’aquest vehicle al seu entorn. Són llocs on la bicicleta s’utilitza en el dia a dia per anar a treballar, portar els fills a l’escola, fer la compra, entre d’altres. Copenhaguen té 290 km reservats al carril bici, per la qual cosa desplaçar-se d’un lloc a un altre no suposa cap mena de problema.

La bicicleta

Quines accions es duen a terme durant aquest dia?

  • Els estats membres pensen alternatives i mesures que poden ajudar a integrar aquest vehicle en les polítiques dels seus programes de desenvolupament.
  • S’estimula els estats a millorar la seguretat viària plantejant infraestructures més segures quant a la mobilitat i al transport.
  • Es promouen accions que inciten els ciutadans a utilitzar com a transport diari la bicicleta; per això, es realitzen marxes en l’àmbit local i nacional per incentivar aquesta iniciativa sostenible.
  • Es realitzen tallers d’autoreparació de bicicletes per estimular-ne l’ús.

A Caixa d’Enginyers, els nostres socis poden gaudir de descomptes i ofertes exclusives gràcies a la Cooperativa de Consumidors i Usuaris: Ingenium Shopping. Defensem una ciutat sostenible lliure de contaminació. Per això, si ets soci, pots gaudir de la bicicleta elèctrica Carmela24 per 2.250 € equipada amb la cistella, els parafangs i el cavallet sense cost. A més del descompte, pots finançar l’ecobici Carmela24 amb el Préstec Eco de Caixa d’Enginyers.

Així que aparca la motocicleta o el cotxe i comença a moure’t de manera sana, neta i beneficiosa per al medi ambient i per a la salut de les persones.

Comença a pedalejar!