Articles guardats

Finances

Japó, oportunitats d’inversió

Video

Daniel Roig ens parla del Japó i de les oportunitats que presenta des de l’òptica macro i micro pels inversors.

El mercat de renda variable al Japó ha estat un dels que més s’ha revaloritzat durant aquest any amb una redibilitat al tancament del 24/11/2017 de 17.98% per al Nikkei 225 davant un 8.83% de l’Eurostoxx 50 i un 16.24% del S&P 500.

PRINCIPALS CATALITZADORS DEL BON COMPORTAMENT DEL MERCAT

  1. La victòria clara del partit del Primer Ministre japonès Shinzo Abe. Unes polítiques encaminades a combatre el problema de l’envelliment de la població i l’alt nivell de deute a través de mesures a favor del creixement econòmic.
  2. La continuïtat en la política monetària expansiva del BoJ mantenint els tipus d’interès al -0.1% i amb l’objectiu del tipus d’ineterès del deute governamental a 10 anys al 0%.
  3. Una cotització de la divisa JPY davant el USD en nivels pre-crisi 2007. Aquesta vona evolució en les exportacions s’ha reflectit en unes bones dades de creixement del PIB.
  4. Un nivell d’inflació en terreny positiu des de setembre del 2016 deixant enrera els riscos associats a la deflació.
  5. Beneficis de les companyies en màxims històricos. Durant el tercer trimestres del 2017 els beneficis de les companyies van augmentar un 21% respecte l’any anterior.

QUINES ESPECTATIVES ENS OFEREIX EL MERCAT JAPONÈS?

  1. Les dades macroeconòmiques del Japó segueixen en una tendència de millora.
  2. I des d’un punt de vista microeconòmic: els fonamentals de les companyies es mantenen sòlids i les valoracions de les empreses segueixen sent atractives, amb el TOPIX cotitzant a un PER 16.3x, davant un S&P500 cotitzant amb un PER 21.89x.
  3. Atès tot això, a  Caixa Enginyers Gestió mantenim sobre ponderació al mercado de renda variable japonès tant a les nostres Carteres Gestionades dels perfils més arriscats amb en els nostres Fons de Fons Alternatius Multiestratègia.