Daniel Roig ens parla del Japó i de les oportunitats que presenta des de l’òptica macro i micro pels inversors.
El mercat de renda variable al Japó ha estat un dels que més s’ha revaloritzat durant aquest any amb una redibilitat al tancament del 24/11/2017 de 17.98% per al Nikkei 225 davant un 8.83% de l’Eurostoxx 50 i un 16.24% del S&P 500.
PRINCIPALS CATALITZADORS DEL BON COMPORTAMENT DEL MERCAT
- La victòria clara del partit del Primer Ministre japonès Shinzo Abe. Unes polítiques encaminades a combatre el problema de l’envelliment de la població i l’alt nivell de deute a través de mesures a favor del creixement econòmic.
- La continuïtat en la política monetària expansiva del BoJ mantenint els tipus d’interès al -0.1% i amb l’objectiu del tipus d’ineterès del deute governamental a 10 anys al 0%.
- Una cotització de la divisa JPY davant el USD en nivels pre-crisi 2007. Aquesta vona evolució en les exportacions s’ha reflectit en unes bones dades de creixement del PIB.
- Un nivell d’inflació en terreny positiu des de setembre del 2016 deixant enrera els riscos associats a la deflació.
- Beneficis de les companyies en màxims històricos. Durant el tercer trimestres del 2017 els beneficis de les companyies van augmentar un 21% respecte l’any anterior.
QUINES ESPECTATIVES ENS OFEREIX EL MERCAT JAPONÈS?
- Les dades macroeconòmiques del Japó segueixen en una tendència de millora.
- I des d’un punt de vista microeconòmic: els fonamentals de les companyies es mantenen sòlids i les valoracions de les empreses segueixen sent atractives, amb el TOPIX cotitzant a un PER 16.3x, davant un S&P500 cotitzant amb un PER 21.89x.
- Atès tot això, a Caixa Enginyers Gestió mantenim sobre ponderació al mercado de renda variable japonès tant a les nostres Carteres Gestionades dels perfils més arriscats amb en els nostres Fons de Fons Alternatius Multiestratègia.