Articles guardats
Per què hauries d’apostar per l’autoconsum?

Actualitat Experts General Ingenium Shopping

Per què hauries d’apostar per l’autoconsum?

Un dels temes més actuals i comentats és el canvi en la tarifa elèctrica, ja que està en un constant moviment i ha tingut una repercussió en les factures de la llum de totes les famílies. Així, doncs, és un bon moment per valorar altres fonts d’energia com l’autoconsum fotovoltaic.

En què consisteix l’autoconsum fotovoltaic?

En primer lloc, l’autoconsum consisteix a produir la teva pròpia electricitat i consumir l’energia que tu mateix generes. Aquesta energia es pot aconseguir gràcies a les plaques solars fotovoltaiques, les quals, en un país com ara Espanya, són una opció molt rendible gràcies a les hores de sol que hi ha durant tot l’any. A més, és una alternativa molt més sostenible per frenar l’escalfament global.

Actualment, aquest model està creixent a causa de l’estalvi econòmic que suposa en la factura de la llum. Així mateix, pot ser una opció per a tot tipus de consumidors, tant residencials, habitatges unifamiliars o comunitats de veïns com per a empreses. 

Quines ajudes es poden sol·licitar?

Actualment, hi ha moltes ajudes i subvencions que poden cobrir una part important del cost de la instal·lació. De fet, es calcula que la recuperació de la inversió pot tardar entre 2 i 4 anys per a empreses i entre 3 i 6 per a habitatges, i permet continuar generant energia a cost zero durant més de 30 anys.

Entre aquestes ajudes i subvencions trobem les municipals i autonòmiques, o una de les més conegudes, els Fons NextGen de la Unió Europea. Aquests fons poden arribar a cobrir més de la meitat del cost de la instal·lació.

Escolta el podcast amb Factorenergia!

Si t’has quedat amb dubtes, et recomanem que escoltis el podcast amb el director d’Eficiència Energètica i Autoconsum de Factorenergia. L’Antoni Franquesa ens explica en detall quines ajudes podem sol·licitar, com saber si la inversió és assequible i com, des de Factorenergia, ens poden fer una previsió de les nostres necessitats i una proposta d’acord amb aquestes.

Escolta el podcast aquí:


Recorda que, com a soci o sòcia de Caixa d’Enginyers i juntament amb Ingenium Shopping, pots aconseguir un descompte extra en la teva factura de la llum amb Factorenergia.

Recorda que, com a soci o sòcia de Caixa d’Enginyers i juntament amb Ingenium Shopping, pots aconseguir un descompte extra en la teva factura de la llum amb Factorenergia.