Articles guardats
La Fundació al detall: Educació i excel·lència professional

Fundació

La Fundació al detall: Educació i excel·lència professional

Des de Caixa d’Enginyers continuem amb el nostre compromís de maximitzar i incrementar l’impacte social de la inversió que destina la Fundació a projectes socials, mediambientals i educatius. Els projectes i aliances que durant el 2019 s’han sumat als realitzats anteriorment han permès que el conjunt de l’impacte i valor social generat s’hagi multiplicat per 3’8. En aquest article ens acostem a la Fundació i portem tots els projectes que conformen l’eix “Educació i excel·lència professional”.

Projectes de la Fundació: Educació i excel·lència professional

Ens comprometem amb l’educació i l’excel·lència professional com les palanques del canvi social (58% del pes dels nostres projectes) i amb l’emprenedoria com a impulsor del desenvolupament econòmic (11%).

Beques i premis

  1. 2a edició Premi Idees Innovadores Isabel de P. Trabal. A través d’aquesta iniciativa pretenem impulsar la transformació d’idees de negoci en empreses reals, en l’àmbit de la ciència, la tecnologia, la innovació i la sostenibilitat. Més de 140 idees presentades.
  2. 7a edició Premi Emprenedoria Fundació Caixa d’Enginyers. L’objectiu és premiar al talent i a l’excel·lència professional de les empreses que emergeixen actualment amb la finalitat de potenciar el seu negoci i així beneficiar el seu desenvolupament. Més de 60 startups presentades.
  3. Escola Sant Gervasi. Premis Manuel Arroyo per a joves emprenedors en l’àmbit científic i tecnològic amb l’objectiu de secundar i impulsar els seus projectes cooperatius.
  4. Beques que reconeixen el mèrit i l’esforç dels alumnes de grau, doble grau o màster en Química, Enginyeria de Tecnologies Industrials i Administració i Direcció d’Empreses.
  5. Beques per a la realització de tesis doctorals en estudis d’enginyeria.
  6. Consell General de Col·legis Oficials d’Enginyers Industrials. Promotors dels Premis Nacionals de l’Enginyeria Industrial, que atorguen el Premi al Projecte Solidari per a promoure el paper que té l’aplicació de l’enginyeria en la consecució d’un món millor.
  7. Beques destinades a estudiants universitaris que tenen una bona trajectòria acadèmica, amb talent i sense suficients recursos econòmics per a cobrir el cost de la matrícula.
  8. Beques a la mobilitat internacional per a l’Escola d’Enginyeria.
  9. Fundació CIM Barcelona Tech (UPC). Premis als millors treballs de final de màsters i postgraus de tecnologia i producció de sistemes 3D.
  10. Universitat Pompeu Fabra (UPF). Beques d’accés a graus en Enginyeria en Xarxes de Telecomunicació i Enginyeria en Data Science.
  11. Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya. Organització i patrocini dels Premis Bonaplata, que tenen com a objectiu reconèixer a aquelles persones i institucions que hagin desenvolupat estudis que suposin una valoració del patrimoni industrial.
  12. Universitat Politècnica de Madrid (UPM), Universitat Politècnica de València (UPV), Universitats d’Elx, Alcoi i Alacant, Universitat de Vitòria, Universitat de Deusto, Universitat de Sevilla. Concedim beques d’estudis i premis a l’excel·lència acadèmica als estudiants d’aquestes universitats en estudis d’enginyeria.
  13. Universitat de Saragossa. Beques de mobilitat a joves estudiants dins del “Programa d’ajudes de mobilitat en estudis oficials de grau” per a realitzar estades internacionals durant els seus estudis.
  14. Universitat de Lleida. Beques d’estudis pels millors expedients del ETSEA i el EPS, les dues escoles d’enginyeria de la UdL, i beques de mobilitat per a realitzar estudis a l’estranger.
  15. Universitat de Vic. Premi als millors treballs de recerca d’estudiants de Batxillerat. Premis Innova als millors plans de negoci.
  16. Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Beques anuals a estudiants d’enginyeria que vulguin cursar un màster universitari en Enginyeria de Telecomunicació o Enginyeria Informàtica.
  17. UPC Alumni. Préstecs a interès 0% de la mobilitat internacional per a alumnes que volen realitzar estudis de màster i doctorat.

Coneixement i divulgació

  1. Quaderns de Finances i Assegurances. Publicació de la Guia d’Inversió orientada al fet que els socis ampliïn el seu coneixement en l’àmbit de les inversions.
  2. Consell General de Graduats en Enginyeria branca industrial i Enginyers Tècnics Industrials d’Espanya (COGITI). L’estudi sociològic “II Baròmetre Industrial” pretén mostrar la visió dels enginyi- ros sobre les empreses del sector a Espanya i dels professionals de l’enginyeria.
  3. IEF ODF (Observatori de Divulgació Financera). Difon novetats i innovacions que es produeixen en la pràctica dels mercats financers i les seves institucions mitjançant la generació de coneixement.
  4. Observatori de l’Enginyeria d’Espanya. Té l’objectiu de mostrar quina és la realitat actual de l’enginyeria i quines són les seves previsions a 10 anys vista.
  5. Col·legi Enginyers Industrials de Catalunya (EIC). Realització d’actes institucionals, jornades, premis i participacions en les diferents demarcacions del Col·legi EIC a Catalunya.
  6. Coordinadora Catalana de Fundacions. L’Observatori de les Fundacions de Catalunya té l’objectiu d’aprofundir i incrementar el coneixement del sector fundacional i el seu impacte en la societat.
  7. Reial Acadèmia d’Enginyeria. “Grans figures de l’Enginyeria” ret homenatge a les grans figures de la història de l’Enginyeria espanyola i de l’Arquitectura i la seva aportació al desenvolupament de la societat.
  8. Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de la Comunitat Valenciana. “The Virtual Breakfast” persegueix un acostament al món de la realitat augmentada i com aquest suposa un canvi de model de negoci i la necessitat de ser flexibles davant el repte de les noves tecnologies.
  9. Institut de Bioingeniería de Catalunya. Recerca per a obtenir un dispositiu que permeti valorar l’eficàcia dels fàrmacs relacionats amb la distròfia muscular, que afecta 1 de cada 8.000 adults a Espanya.
  10. WORLDREADER-ACNUR. Projecte “Tuta Tuta“, un programa de digitalització de llibres dirigits a refugiats de Síria que tracten sobre la consolidació de la pau i la recuperació de les comunitats.
  11. TecnoCampus (Universitat de Mataró). Estudi i anàlisi d’indicadors bioeconómicos de l’economia catalana 2000-2017.

Formació

  1. Projecte per a detectar i estimular el talent precoç en matemàtiques per a joves.
  2. La Salle-FUNITEC. El programa “Talent i noves tecnologies” promou l’esperit tecnològic i innovador entre alumnes de Batxillerat amb un curs que els ajuda a iniciar la seva trajectòria professional i a experimentar les tasques dels enginyers.
  3. Reial Acadèmia d’Enginyeria. “Dona i Enginyeria” impulsa l’interès per l’enginyeria i la tecnologia entre les adolescents i lluita per la igualtat en el sector. Més de 150 adolescents han participat en el programa.