Articles guardats
Dia Mundial del Refugiat

Fundació Social

Dia Mundial del Refugiat

La Fundació Caixa d’Enginyers col·labora, per una banda, amb la Fundació Autònoma Solidària de la UAB, i d’altra banda, amb l’Organització sense ànim de lucre, Worldreader. Ambdós organitzacions lideren projectes que treballen amb el col·lectiu dels refugiats amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida i la seva integració a la societat. Els refugiats són considerats les persones més vulnerables de tot el món. La guerra ha obligat a milers de famílies a fugir de les seves llars injustament per tal de començar una nova vida.

Començar de nou no és fàcil, per això des de 2016 les Nacions Unides llençà una campanya anomenada #AmbElsRefugiats per demanar als governs la seva cooperació per ajudar totes aquestes persones que es troben en aquest tipus de situació. Atenent aquesta crida, la Fundació Autònoma Solidària de la UAB incorpora aquesta causa en la seva línia d’actuació de cooperació i crea el 2016 el Programa d’acollida de refugiats amb el recolzament de la Fundació Caixa d’Enginyers.

Quin és l’objectiu del Programa d’acollida?

  • Poder integrar a les persones sol·licitades de protecció internacional a través de la implicació de la població universitària en el desenvolupament de les accions d’acollida.
  • Proporcionar habitatge i accés als serveis i recursos del campus universitari.
  • Implementar un projecte solidari encaminat a oferir suport lingüístic i social a través de classes de suport d’aprenentatge de la llengua i un programa de mentoria social.
  • Gestionar les demandes de recomanació acadèmica per iniciar a continuar els estudis superiors en la UAB.
  • Oferir un cop de mà a tots aquells refugiats en la inserció del mercat laboral.
  • Organitzar activitats que ajuden en la sensibilització i promouen de manera positiva la participació de la comunitat universitària.

Pel que fa a Worldreader, un dels projectes que recolza la Fundació és la, Tuta Tuta a Jordània, l’objectiu del qual és ampliar la col·lecció digital dels llibres dirigits als refugiats de Síria sobre consolidació de la pau i la recuperació de les comunitats, a més de poder augmentar el nombre de títols àrabs en tot el món.

La Guerra Civil ha suspès l’educació de milions de nens siris. Per això, i aprofitant les tecnologies, es proporciona a tots els nenes l’oportunitat de poder seguir llegint i aprenent amb l’aplicació Worldreader Kids a través del telèfon mòbil. A més, treballen amb experts de l’educació per facilitar l’accés d’una col·lecció psicosocial de llibres destinats a ajudar a explorar les emocions d’aquestes persones.

En aquesta mateixa línia, la Fundació Caixa d’Enginyers, recolza aquestes iniciatives i es suma a la causa per aportar el seu granet de sorra.