Articles guardats
La Fundació al detall: reinserció laboral i acció social

Fundació Social

La Fundació al detall: reinserció laboral i acció social

Des de Caixa d’Enginyers continuem amb el nostre compromís de maximitzar i incrementar l’impacte social de la inversió que destina la Fundació a projectes socials, mediambientals i educatius. Els projectes i aliances que durant el 2019 s’han sumat als realitzats anteriorment han permès que el conjunt de l’impacte i valor social generat s’hagi multiplicat per 3’8. En aquest article ens acostem a la Fundació i portem tots els projectes que conformen l’eix “reinserció laboral i acció social”.

Projectes de la Fundació: reinserció laboral i acció social

Estem compromesos amb la reinserció laboral i l’acció social. Totes les persones mereixen les mateixes oportunitats. El 17% dels projectes tracten aquesta línia d’actuació.

Inclusió social

  1. Fundació Autònoma Solidària-UAB. Programa d’acolliment de refugiats per a la seva integració en la nostra societat a través de la comunitat universitària.
  2. Fundació IReS. Formació de joves vulnerables en noves tecnologies de la informació i la comunicació.
  3. Banc dels Aliments. Projecte per a distribuir productes frescos a menjadors socials.
  4. Fundació Privada de l’Auditori i l’Orquestra. Projecte “Et toca a tu” que utilitza la música com a eina d’integració social.
  5. Palau de la Música-Orfeó Català. Inclusió social a partir de l’educació i formació musical de joves.

Capacitació i desenvolupament

  1. Fundació IC-LI, Enginyeria per a la Cooperació. Programa de capacitació i apoderament de dones amb escassos recursos en països més desfavorits.
  2. Enginyeria Sense Fronteres. Millorar la qualitat de les eines de formació tècnica no presencial per a facilitar l’accés a la formació online orientada a la cooperació per al desenvolupament de base tecnològica.

Inserció laboral

  1. Càritas.Feina amb cor” dóna accés a l’ocupació a més de 900 persones en atur de llarga durada.
  2. Fundació Lacetània. Formació i inserció laboral de joves en risc d’exclusió i situació d’alta vulnerabilitat.
  3. Arrels Fundació. El taller “La Troballa” fomenta la reinserció social i laboral per a persones sense sostre.
  4. Fundació Sant Pere Claver. Programa d’ajuda a persones en risc d’exclusió, per al seu desenvolupament personal i professional.
  5. Cursos Fundació Caixa d’Enginyers. Formació en habilitats professionals per a afavorir l’accés al mercat laboral.

Microcrèdits

  1. Acció Solidària Contra l’Atur (ASCA). Fons de 35.000€ per a finançar projectes d’emprenedors a cost zero en el camp de la ciència, la innovació i la tecnologia