Articles guardats
Ni armes ni tabac. El planeta

Economia sostenible Finances General

Ni armes ni tabac. El planeta

Un dels lemes principals de la nostra campanya d’enguany és “Ni armes ni tabac. El planeta”. Amb aquest missatge volem reivindicar la nostra manera diferent i alternativa de fer banca, basada en el nostre compromís amb la transparència, amb la proximitat i directament amb la sostenibilitat. Així ens allunyem del model de banca tradicional: creem vincles més pròxims amb els nostres socis i sòcies; invertim de manera responsable, fet que exclou companyies de la indústria armamentista i del tabac amb l’objectiu de respondre a les preocupacions i necessitats dels nostres socis i sòcies; i apostem per un futur sostenible i un món millor.

Aliances pels Objectius de Desenvolupament Sostenible

Destaquem el nostre compromís amb els ODS marcats per les Nacions Unides, ja que constitueixen una crida a l’acció a la comunitat internacional amb l’objectiu de posar fi a la pobresa, protegir el planeta i millorar les vides i les perspectives de les persones a tot el món a través d’accions que sumin i que garanteixin i contribueixin a la consecució de les metes fixades.

Les entitats financeres juguem un paper clau en la consecució dels ODS amb la finalitat d’aconseguir canvis reals no només en el sector, sinó també en la resta del teixit empresarial i la societat. I és per això que, dia rere dia, continuem ampliant la nostra oferta de productes i serveis ISR (inversió socialment responsable), compromesos amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible fixats en l’Agenda 2030. A més, comptem amb una sèrie d’aliances per alinear la nostra activitat amb els Principis de Banca Responsable, com, per exemple, amb UNEP Finance Initiative, amb Principles for Responsible Investment o amb Climate Action 100+.

Finances sostenibles

La nostra Entitat es caracteritza, en gran part, per seguir una estratègia inversora marcada per la participació en fons centrats en actius que operen a partir dels denominats criteris ASG, els quals fan valer els aspectes ambientals, socials i de bona governança, i descarten fabricants d’armes, d’explosius o de vehicles militars, fabricants de components específics per a la indústria militar (>10 % dels ingressos), fabricants de tabac i empreses de jocs d’atzar.

Fons d’inversió sostenible

A més de tenir diversos fons d’inversió sostenible, com el Fonengin ISR, FI, el CdE ODS Impact ISR, FI, el CE Environment ISR, FI, i el CE Global ISR, FI, vam ser la primera entitat bancària d’Espanya a adherir-se al Tobacco-Free Finance Pledge, que té com a objectiu ajudar a reduir el consum de tabac en el món a través de la capacitat d’actuació que té el sector financer.

Plans de pensions ISR, préstecs ECO i targetes biodegradables

Conjuntament amb els fons d’inversió sostenible, també oferim un servei de plans de pensions ISR per reduir la petjada ecològica i contribuir a la transformació positiva de la societat, com el CE Climate Sustainability ISR, PP, el qual va ser nomenat i reconegut com el millor pla de pensions mixt de 2020 i 2021. D’altra banda, disposem d’una sèrie de préstecs ECO enfocats en l’eficiència energètica en habitatges i locals i en la compra de vehicles ecològics. Així mateix, l’Entitat va ser la primera a presentar les primeres targetes de crèdit i dèbit biodegradables del mercat espanyol.

En definitiva, a Caixa d’Enginyers busquem millorar contínuament la gestió ambiental i promoure accions que redueixin el seu impacte en la societat i en el planeta. A l’Entitat som conscients de la responsabilitat ambiental que ens correspon com a organització i agent de la societat. És per això que reivindiquem “Ni armes ni tabac. El planeta”.