Articles guardats
Oimo, la start-up guanyadora de la VIII edició del Premi Emprenedoria

Actualitat Concurs Fundació

Oimo, la start-up guanyadora de la VIII edició del Premi Emprenedoria

La Fundació Caixa d’Enginyers acaba d’anunciar el projecte guanyador de la VIII edició del seu Premi Emprenedoria. En aquesta edició, la start-up guanyadora és Oimo, una start-up d’ecodisseny fundada a Barcelona que desenvolupa biomaterials marins degradables per substituir embalatges i productes de plàstics d’un sol ús. La seva missió és proporcionar a les empreses les eines necessàries per ser més sostenibles. L’objectiu final és ajudar la indústria a reduir els més de 9 milions de tones de plàstic que acaben en l’oceà cada any.

Amb una dotació econòmica de 15.000 euros, aquesta convocatòria reconeix el talent i l’excel·lència professional d’aquelles empreses que llancin nous projectes relacionats amb els àmbits de la tecnologia, la innovació i la sostenibilitat amb un clar enfocament industrial, tecnològic i mediambiental.

Com funciona Oimo?

Per produir aquests biomaterials, Oimo utilitza extractes d’algues marines, sucres naturals o olis vegetals que no resulten tòxics per a la fauna marina. A més, aquests productes funcionen amb la maquinària que usen els actuals fabricants de plàstic i la seva tecnologia permet reformular el material en funció de l’aplicació que se li doni. L’empresa se centra en l’embalatge secundari del sector cosmètic i del food and beverage. Un exemple d’això són els anells per a les llaunes de beguda.

Projecte lligat a la sostenibilitat

L’enfocament de disseny ecològic amb el qual treballa Oimo predetermina un cicle de vida sostenible que va des d’una producció baixa en emissions per fabricar els seus embalatges fins a la seva desaparició completa del nostre planeta (sense produir microplàstics que puguin impactar en la naturalesa) una vegada hagin complert el seu ús.

“És un honor haver guanyat el Premi Emprenedoria Fundació Caixa d’Enginyers i poder comptar amb el suport d’una entitat tan important. El finançament obtingut ens donarà un impuls per portar les nostres primeres alternatives al plàstic i així començar a generar un impacte real en la indústria de l’embalatge”.

Albert Marfà, CEO i cofundador d’Oimo

El Premi Emprenedoria secunda i impulsa el talent dels emprenedors que volen dur a terme projectes innovadors que aportin solucions per al desenvolupament sostenible i d’alt impacte. Enguany, la convocatòria ha batut un rècord quant al nombre de candidatures, ja que n’ha rebut 105, un 56% més que l’any anterior.

“El nostre objectiu amb aquest premi és ajudar les empreses perquè desenvolupin les seves idees i evolucionar, amb l’aportació de tots, cap a un model econòmic i industrial més sostenible”.

Iñaki Irisarri, coordinador de la Fundació Caixa d’Enginyers