Articles guardats
Setmana Mundial de l’Aigua, consells per incrementar l’estalvi d’aigua a casa

Actualitat General Social

Setmana Mundial de l’Aigua, consells per incrementar l’estalvi d’aigua a casa

Un any més, celebrem la Setmana Mundial de l’Aigua. Enguany s’emmarca sota el tema Fomentar la resiliència més ràpid. Després de viure els impactes devastadors de la pandèmia COVID-19, sabem que la societat necessita disponibilitat i accés als serveis d’aigua, sanejament i higiene per prevenir i contenir malalties.

Com afirma l’Organització Mundial de la Salut, “netejar-se les mans és una de les accions més efectives que es poden dur a terme per reduir la propagació de patògens i prevenir infeccions, inclòs el virus de la COVID-19”.

El problema es troba en la crisi d’higiene global que vivim, en la qual 2.300 milions de persones no tenen accés a les instal·lacions bàsiques per rentar-se les mans a casa i 750 milions de persones i el 31 % de les escoles no tenen aigua potable. Per això, entre les metes de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 6 es troba la d’aconseguir l’accés universal i equitatiu a l’aigua potable a un preu assequible per a tots abans de 2030.

Consells per a un consum sostenible de l’aigua

Segons dades de l’INE, cada espanyol gasta 132 litres d’aigua al dia. Tant pel benestar del planeta com per ajudar a la nostra estabilitat econòmica hem de ser conscients del consum que fem de l’aigua. A continuació, donarem alguns consells que poden ser útils per incrementar l’estalvi d’aigua a casa:

  • Tanca les aixetes sempre que no les usis. En accions quotidianes com quan et raspalles les dents, t’ensabones, fregues utensilis de cuina…, cada segon que puguis estalviar serà d’ajuda per al planeta.
  • Dutxa’t en lloc de banyar-te. Cada minut a la dutxa suposa una despesa d’entre 10 i 15 litres d’aigua.
  • Reutilitza l’aigua que surt mentre esperes que s’escalfi per regar, fregar el terra…
  • Utilitza de manera eficient els electrodomèstics, és a dir, posa la rentadora o el rentavaixella quan estiguin plens i utilitza un programa economitzador de l’aigua, si el tenen.
  • Rega les teves plantes a l’alba o al vespre per evitar que l’aigua s’evapori abans de ser absorbida.
  • Usa una escombra en lloc de la mànega per netejar exteriors i escombrar fulles.
  • Arregla de seguida qualsevol fuita, ja que una aixeta degotant pot suposar fins a 40 litres d’aigua al dia.
  • Si tens piscina, evita l’evaporació tapant-la, quan sigui possible. Així evitaràs que s’embruti. A més, comprova que no hi hagi fuites.

Així, doncs, amb responsabilitat i seguint aquests senzills consells que pots adoptar en les accions del teu dia a dia, estaràs contribuint a millorar la vida de moltes persones i del planeta.

Responsabilitat que compensa

Aplicant els criteris d’inversió socialment responsable, el fons d’inversió CE Environment ISR, FI, té el clar propòsit de promoure, a través de la inversió en companyies seleccionades, la lluita contra el canvi climàtic.

El CE Environment ISR, FI, és un fons d’inversió centrat en el respecte pel medi ambient i en el compliment dels objectius de COP21 en matèria d’emissions d’efecte d’hivernacle. La gestió del fons pivota sobre la selecció de companyies que estiguin afrontant el repte de l’eficiència energètica, que treballin en la gestió dels residus i el tractament de les aigües residuals d’acord amb la consecució del ODS 6, que estiguin involucrades en la migració cap a models de generació energètica renovable i/o que treballin en la contínua innovació tecnològica dels seus productes i processos.