Articles guardats
Top 5 regals ecològics

Economia sostenible

Top 5 regals ecològics

La compra de regals augmenta de manera espectacular per Nadal. Tanmateix, moltes vegades no som conscients de com aquest fet pot repercutir directament en el nostre planeta. Les dades i els efectes contaminants resultants de les compres massives nadalenques són esglaiadors.

Seguidament us deixem quins són els pitjors hàbits de compra més destacats.

  • Comprem productes, molts cops, innecessaris per la gran quantitat d’ofertes existents que provoquen que comprem desesperadament.
  • Majoritàriament, escollim multinacionals en lloc de petits comerços artesans, sense tenir en compte que la fabricació utilitzada en aquest tipus d’establiments sol ser molt més respectuosa amb el medi ambient.
  • Les compres per Internet realitzades en diferents comandes afavoreixen l’augment del trànsit viari i, a conseqüència, l’increment de la contaminació derivada de gasos nocius.
  • Tal com apuntàvem, comprem compulsivament sense ser conscients del mal que ha pogut causar la creació o distribució del producte en el medi ambient.

Segons un estudi realitzat per la consultora Deloitte, aquest Nadal, a Espanya, el 40% de la nòmina dels ciutadans es va destinar únicament a regals. Això ens converteix en el segon país europeu que més gasta durant aquestes dates, només per darrere del Regne Unit.

Caixa d’Enginyers us anima a comprar productes ecològics o, si més no, a pensar dues vegades abans de comprar de manera compulsiva, no només per Nadal, sinó tot l’any.

Us presentem quins són els regals més populars d’aquest Nadal.

  • Ampolles reutilitzables: és un regal perfecte per a l’amic invisible. Moltes d’aquestes ampolles són fabricades a base de polipropilè sense utilitzar el mecanisme tòxic bisfenol. Aquest tipus de component es pot rentar al rentaplats sense necessitat de malmetre el material. Fins i tot, algunes ampolles tenen un sistema plegable que permet reduir el seu espai des de 700 ml fins a 300 ml.
  • Productes fets de bambú: actualment, hi ha molts productes fets amb bambú, un material que respecta el medi ambient i és altament resistent. Bamboo és una marca que es dedica a oferir productes elaborats exclusivament amb aquest material, com ara ulleres de sol, rellotges o fins i tot gorres. És un regal original i amb un disseny exclusiu.
  • Productes de cosmètica 100% ecològics: molts dels productes de cosmètica que ens venen contenen components tòxics i perjudicials per al nostre cos. Alguns poden generar reaccions al·lèrgiques produïdes per aquests ingredients tòxics. Si hem de regalar cap crema hidratant, molt millor que sigui natural i sostenible per evitar mals pitjors. A més a més, eviten testejar els seus productes amb animals!
  • Patinet elèctric: ha estat, per excel·lència, el regal estrella d’aquest Nadal. Un vehicle elèctric fàcil d’utilitzar, ràpid i, el més important, respectuós amb el medi ambient quan s’utilitza, ja que evites usar altres mitjans de transport segurament més contaminants.
  • Moda sostenible: cada dia apareixen més firmes de roba que investiguen noves maneres de crear col·leccions amb matèries primeres sostenibles. Nous processos de producció, looks atemporals i els materials comentats són només algunes de les pràctiques que s’estan implementant. Un regal perfecte per als més fashions.

Ara ja saps què regalar el pròxim Nadal! Productes ecològics, creatius i originals que agradaran a la teva família i amics, al mateix temps que contribueixes al manteniment del nostre ecosistema. Regalar productes sostenibles és regalar respecte per a tots.