Articles guardats
Què opina el Banc Central Europeu dels tipus d’interès negatius?

Actualitat Experts Finances

Què opina el Banc Central Europeu dels tipus d’interès negatius?

En la roda de premsa duta a terme el passat 22 d’abril de 2021, en el Banc Central Europeu es va comentar que a l’eurozona s’estan traslladant gradualment els tipus d’interès negatius als clients privats.

Durant el torn de preguntes, es va plantejar a la presidenta del Banc Central Europeu si entenia que aquest fet preocupi els estalviadors i si podia explicar per què els tipus negatius són necessaris.

Banc Central Europeu

Christine Lagarde va respondre que els tipus d’interès negatius continuen sent un instrument per a la política monetària expansiva. A més, va afegir: “S’observa una clara evidència que els tipus d’interès es traslladen a condicions de finançament més favorables. A l’eurozona, per a aproximadament un 5 % dels dipòsits bancaris de clients privats s’apliquen tipus d’interès negatius.”

Respecte a la segona pregunta, Lagarde va afirmar que entén la no satisfacció amb les condicions actuals, però assegurava que s’ha d’analitzar la situació des d’un punt de vista global.

“No podem analitzar els dipòsits en particular. Hem d’analitzar l’economia en el seu conjunt i veiem que moltes empreses i famílies actualment tenen la possibilitat d’endeutar-se a tipus d’interès molt baixos.” Christine Lagarde

Com a conseqüència de la situació actual i a causa de la preocupació general d’inversors i estalviadors en un context de tipus d’interès negatiu, des de Caixa d’Enginyers posem a la disposició de socis i sòcies un taller pràctic per entendre millor la realitat econòmica actual.

Tallers pràctics de Caixa d’Enginyers

A Caixa d’Enginyers hem posat en marxa una sèrie de tallers gratuïts d’anàlisis per aprendre a sistematitzar la inversió en borsa, per aprofitar tot el potencial dels fons d’inversió i per planificar la nostra jubilació.

En concret, el proper 28 d’abril, de 17:30 a 18:30 hores tindrà lloc el primer seminari web sobre “Com estalviar i invertir millor”, en el qual tractarem el tema de l’impacte dels tipus d’interès negatius i explicarem com hem d’estalviar i invertir per evitar que la inflació i els tipus d’interès negatius redueixin el nostre patrimoni futur.

Ponents:

  • Bas Fransen, director de Mercat de Capitals del Grup Caixa d’Enginyers.
  • Francisco José Sánchez, gestor de Distribució & Gestió Discrecional de Carteres–Mercat de Capitals a Caixa d’Enginyers.

Moderador:

  • Jaime Asián, director de l’Àrea de Serveis al Soci a Caixa d’Enginyers.

Al final de la sessió, els ponents resoldran els teus dubtes en directe.

Si t’hi vols inscriure, fes clic aquí.