Articles guardats
Coneixes CdE PIES GO?

Finances General

Coneixes CdE PIES GO?

El Grup Caixa d’Enginyers llança un nou Pla Individual d’Estalvi Sistemàtic GO (CdE PIES GO), que es caracteritza per ser un nou concepte d’estalvi i inversió, totalment flexible i que s’adapta a tots els perfils inversors.

Està pensat per al llarg termini en format Unit Linked, en el qual el prenedor diposita les expectatives en una gestió òptima per part de l’equip de professionals del Grup Caixa d’Enginyers, amb l’objectiu de tractar de batre la inflació i intentar aconseguir una millor rendibilitat.

A més, la flexibilitat del CdE PIES GO permet suspendre, reactivar o incorporar aportacions periòdiques en tot moment.

 

Quines cistelles de fons podem trobar?

El CdE PIES GO va dirigit a tota mena de persones, és per això que hi ha dissenyat i pensat un pla adaptat per a cadascun dels perfils inversors. En tot moment, si no saps quina és la cistella més adequada per a tu, a Caixa d’Enginyers et farem un test d’idoneïtat per a determinar si la cistella respon a la teva tolerància al risc i als teus coneixements i experiència previs.

El CdE PIES GO es construirà sobre una de les següents cistelles de fons:

  1. Modalitat Start, si el teu perfil és conservador, aquesta cistella s’adapta totalment als teus interessos, ja que inverteix entre un 0% i un 5% en renda variable.
  2. Modalitat Balanced ISR, dirigida a inversors de perfil moderat, que inverteix entre un 20% i un 50% en renda variable íntegrament en fons d’inversió ISR.
  3. Modalidad Dynamic, per aquells el perfil inversor dels quals és arriscat, que inverteix entre un 65% i un 80% en renda variable.

Vols saber més sobre la cistella Start?

Per començar, com s’ha esmentat anteriorment, aquest producte està orientat a persones que vulguin constituir un estalvi participant en fons d’inversió, però el perfil de les quals sigui conservador.

Cal tenir en compte que l’entitat asseguradora decidirà els fons d’inversió que assigna a la cistella Start i la distribució dels percentatges d’inversió, mantenint en qualsevol moment el perfil d’inversió de la cistella.

La seva rendibilitat depèn de com evolucionen els fons d’inversió de l’estratègia contractada, sense que es garanteixi interès o cap rendibilitat mínima.

Per aquest motiu és important que l’inversor compti amb la capacitat d’assumir el risc de recuperar un import inferior a l’invertit durant el període que mantingui la inversió, inclòs el període de manteniment recomanat.

Què cal tenir en compte a l’hora de contractar un PIES?

  • L’import inicial mínim són 500 euros.
  • L’horitzó temporal recomanat són mínim 5 anys.
  • Màxima flexibilitat: podràs realitzar aportacions extraordinàries (mínim 500 €) o periòdiques (mínim 100 €) i podràs, en qualsevol moment, suspendre, reactivar o incorporar aportacions periòdiques. Aportació màxima anual de 8.000 euros.
  • Com que és una assegurança de vida, atorga una cobertura econòmica addicional en cas de defunció. A més, si en aquest moment el rendiment de les inversions és negatiu, l’assegurança de vida pot arribar a compensar les pèrdues que puguis tenir. Això és una novetat en aquesta mena d’assegurances.
  • A més, ofereix el dret a mobilització durant tota la vigència del producte, amb la possibilitat de canviar de cistella de manera total o traspassar a uns altres PIES de manera parcial o total.

D’altra banda, destaca pels seus avantatges fiscals una vegada es cobri la prestació de supervivència.

Així, els rendiments acumulats al CdE PIES GO no tributen sempre que es compleixin els següents requisits: que la percepció sigui en forma de renda vitalícia i que el prenedor, l’assegurat i el beneficiari de la renda vitalícia siguin la mateixa persona; que la suma de les aportacions anuals al PIES no superi el límit màxim anual de 8.000 euros ni els 240.000 euros durant tota la durada del segur; i que hagin transcorregut, com a mínim, 5 anys des de la primera aportació computable.

Escolta el podcast:

Si vols donar un nou rumb als teus estalvis, és sens dubte la millor opció!