Articles guardats
Dia Mundial de l’Assistència Humanitària, marcat per la pandèmia de la COVID-19

Fundació Social

Dia Mundial de l’Assistència Humanitària, marcat per la pandèmia de la COVID-19

El Dia Internacional de l’Assistència Humanitària, que se celebra avui, 19 d’agost, reconeix l’esforç desinteressat i altruista de tots els treballadors humanitaris, que moltes vegades posen en perill les seves pròpies vides, i propugna la seva defensa i protecció.

Enguany, la celebració es produeix quan el món encara es troba lluitant contra la pandèmia COVID-19. Els treballadors humanitaris estan superant obstacles d’accés sense precedents per ajudar les persones en crisis humanitàries a cinquanta-quatre països, així com a altres nou països que han estat catapultats a la necessitat humanitària per la pandèmia COVID-19.

Quin és el lema d’enguany?

Aquest 19 d’agost es rendeix un homenatge especial, sota l’etiqueta #RealLifeHeroes, als herois en la vida real que han decidit dedicar les seves vides a ajudar els altres a tot el món, fins i tot en les circumstàncies més extremes.

Sens dubte, enguany la pandèmia de la COVID-19 ha estat un dels desafiaments més complexos per a les operacions humanitàries arreu del món. La falta d’accés i les restriccions imposades pels Governs de tot el món han provocat que els que han estat en primera línia hagin estat les mateixes comunitats, la societat civil i les ONG locals.

Per això, amb aquesta campanya, les Nacions Unides vol presentar històries personals i inspiradores dels treballadors humanitaris que treballen per combatre i prevenir més contagis de la COVID-19. Se centra en els que brinden aliments a les persones més vulnerables; en els que proporcionen espais segurs per a les dones i nenes durant els confinaments; en els que assisteixen en els parts; i en els que treballen en camps de refugiats, en el context de la pandèmia de la COVID-19.

Prioritats estratègiques del Pla Mundial de Resposta Humanitària

El Pla Mundial de Resposta Humanitària de les Nacions Unides s’articula entorn de tres prioritats estratègiques:

  1. Contenir la propagació de la pandèmia de la COVID-19 i reduir la seva morbiditat i mortalitat.
  2. Reduir la deterioració del capital humà i els drets humans, de la cohesió social i dels mitjans de vida.
  3. Protegir, ajudar i defensar els refugiats, els desplaçats interns, els migrants i les comunitats receptores particularment vulnerables a la pandèmia.

La nostra contribució

Des de la Fundació Caixa d’Enginyers, volem difondre la importància d’ajudar les persones més vulnerables i donar les gràcies a les organitzacions i associacions que ens permeten contribuir a l’ajuda d’aquestes. No podem oblidar-nos tampoc dels nostres socis, que marquen un paper fonamental en aquesta tasca.

Aquestes són algunes de les accions que hem dut a terme recentment: