Articles guardats
Fons Next Generation EU

Actualitat Economia sostenible General Mercats Social

Fons Next Generation EU

Els Fons Next Generation són unes ajudes extraordinàries que activa la Comissió Europea arran de la crisi provocada per la COVID-19. Aquest Fons de Recuperació Europeu suposa per a Espanya una injecció de 140.000 milions d’euros entre transferències i préstecs.

Aquesta dotació econòmica, equivalent a l’11% del PIB, servirà per finançar a partir d’enguany projectes relacionats amb la transformació digital, la reindustrialització i el pacte verd per a la transició energètica.

Caixa d’Enginyers s’implica en la distribució i aplicació dels Fons Europeus de Recuperació Econòmica

Caixa d’Enginyers participarà activament en la distribució i aplicació dels Fons Europeus: assessorà els socis i les sòcies en el seu accés i analitzarà el finançament addicional que puguin requerir els projectes d’inversió triats.

Aquesta iniciativa inclou el cofinançament de projectes publicoprivats per als quals Caixa d’Enginyers disposa de múltiples solucions financeres amb una àmplia capacitat d’adaptació.

Amb aquest objectiu, Caixa d’Enginyers ha arribat a un acord amb FI Group, expert en assessorament i focalitzat en el finançament de R+D+i i en la gestió de convocatòries d’ajudes i subvencions públiques, que s’encarregarà d’avaluar les sol·licituds i acompanyar els socis de l’Entitat en la preparació de tota la documentació necessària per tramitar les diferents sol·licituds segons es vagin produint les convocatòries.

Segons Juan José Llopis, director de Negoci Bancari de Caixa d’Enginyers, “Els Fons Next Generation suposen una gran oportunitat per transformar empreses, sectors i fins i tot països. No cal desaprofitar la possibilitat que ens ofereixen i és necessari estar preparats per sol·licitar-los a mesura que es vagin convocant. Tots els sectors podran beneficiar-s’hi, encara que per a molts projectes el finançament no serà del 100%”.

Com a cooperativa, l’objectiu de Caixa d’Enginyers és ajudar els seus socis i sòcies a dur a terme els seus projectes. En la secció dels Fons Next Generation de la web es podran dur a terme les sol·licituds, que seran rebudes per FI Group perquè realitzi una valoració de la viabilitat del projecte.

Una vegada avaluat el projecte, els socis de l’Entitat podran decidir si volen que FI Group els acompanyi en el procés de la tramitació de la sol·licitud de la convocatòria, i Caixa d’Enginyers analitzarà el requeriment de finançament addicional i informarà els socis sobre les diferents opcions de finançament a la seva disposició.

Així, doncs, per a Caixa d’Enginyers aquest programa d’ajudes suposa una nova oportunitat d’acompanyar i dinamitzar l’activitat de les empreses emissores de gasos d’efecte d’hivernacle en el seu procés d’adaptació i alineació a la taxonomia europea per a activitats sostenibles, així com en iniciatives que contribueixen al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, que formen part de l’estratègia de la cooperativa com a signant del Pacte Mundial.

Vols que t’expliquem més sobre això? Pots veure el nostre webinar “Next Generation: com preparar-se per accedir a les ajudes del Pla Europeu de Recuperació”.