Articles guardats
Hackathon “LS Future Lab–Impact Challenge 2022″

Fundació Social

Hackathon “LS Future Lab–Impact Challenge 2022″

Recentment, la Fundació Caixa d’Enginyers va promoure, en col·laboració amb La Salle Technova Barcelona, el hackathonLS Future Lab–Impact Challenge 2022.

Trenta-cinc estudiants de diferents disciplines, enginyeria, business i disseny, van formar equips per tal d’enfrontar-se a reptes i trobar durant 48 hores solucions de base tecnològica que permetin accelerar la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU. Tots ells van tenir l’ajuda d’un equip de mentors, format per professors, investigadors i emprenedors, entre d’altres.

hackathon

Què és un hackathon?

La paraula hackathon ve de la unió de hacker” i “marató”, i originalment feia referència a tot tipus de trobades de programadors per dissenyar solucions de programari en grups de dues a cinc persones, normalment durant un període de temps determinat (24-48 hores).

Avui dia cada vegada és més comú aquest concepte i ja no fa referència únicament al món de la informàtica, ja que s’ha estès a diferents disciplines i sectors, com és el cas de l’equip que hem organitzat juntament amb La Salle.

Consecució dels ODS

En aquest cas, es va plantejar sobre el tema dels ODS per tal de buscar solucions per mitigar el canvi climàtic i, concretament, relatives a les ciutats sostenibles i a l’economia circular. Perquè els objectius marcats per l’ONU formen part del full de ruta de Caixa d’Enginyers i, per això, se situen en el centre de l’estratègia del Grup.

Dia rere dia continuem ampliant la nostra oferta de productes i serveis de finances sostenibles amb la finalitat d’aconseguir les metes de l’Agenda 2030, però estem convençuts que les aliances, així com la tecnologia, permeten accelerar el compliment d’aquests objectius.

Així, doncs, signem aliances amb diferents universitats, com és el cas de La Salle, ja que, d’aquesta manera, l’acadèmia permet generar coneixement que ens ajuda a innovar i involucra i sensibilitza els futurs líders.

hackathon

Quin paper juga la tecnologia per aconseguir els ODS?

Tot això va lligat al paper que té la tecnologia. Segons Iñaki Irisarri, “La tecnologia és una aliada imprescindible per al compliment dels ODS, ja que ofereix un gran potencial per accelerar la consecució de les metes de l’Agenda 2030 i reduir el cost dels seus processos d’implementació. A més, la tecnologia promou l’accés a la informació i facilita l’anàlisi i recollida de dades, com és el cas del big data, que ens permet monitorar els progressos de l’Agenda i detectar punts de millora, així com el desenvolupament de nous productes i serveis com, per exemple, aplicacions per a l’eficiència energètica o plataformes de mobilitat que fan les ciutats més sostenibles.”

En definitiva, la tecnologia ens permet ser més eficients amb els processos de producció i reduir l’emissió de gasos a l’atmosfera, un punt essencial per millorar la salut del nostre planeta.