Articles guardats

Finances

Les expectatives inflacionistes retornen el soroll al mercat

Xosé Garrido, Portfolio Manager de Caixa d’Enginyers Gestió, ens parla sobre com les expectatives inflacionistes tornen el soroll al mercat.

Dilluns passat 5 de febrer, el Dow Jones va sofrir una caiguda del 4.6%, perdent la barrera dels 25.000 punts, la major caiguda percentual en un dia des d’Agost 2011 i la major caiguda en punts de la història. A més, l’índex de volatilitat americà (VIX), com a indicador d’aversió al risc, va experimentar una pujada del 115.6%, el major repunt en una sola sessió de tota la seva història.

La caiguda dels índexs ve inicialment explicada pel repunt dels tipus a llarg termini, principalment el Treasury. Un enduriment de les condicions financeres més enllà del que l’economia pot suportar resulta negatiu per a l’economia real i per a les decisions financeres dels agents econòmics.

Aquest comportament dels actius de risc no està en consonància amb les lectures en el plànol macro i micro. L’economia americana segueix mostrant uns fonamentals molt sòlids, destacant la fortalesa del mercat laboral, amb la taxa de desocupació prop de la plena ocupació (4.1%), els salaris creixent a raó del 2.9% interanual i la creació d’ocupació mensual al voltant de les 200.000 persones. Aquest acompliment estaria alineat amb l’opinió d’institucions com el Fons Monetari Internacional (FMI) que a finals de gener va actualitzar les perspectives de l’economia mundial millorant la seva previsió per a totes les grans economies del món.

Des de l’òptica de les companyies, els resultats empresarials referents a l’últim trimestre de 2017 l’agregat del S&P 500 creix tant a nivell de vendes com a nivell de beneficis per acció, destacant la total homogeneïtat en direcció del creixement per sectors.

Com ens posicionem a Caixa d’Enginyers Gestió?

La nostra filosofia sempre ha advocat per una gestió activa de qualitat com a millor forma de generar valor a llarg termini. Prenent en consideració l’actual situació, a Caixa Enginyers Gestió tractem d’evitar errors derivats del comportament emocional a través d’una rigorosa anàlisi i d’una filosofia d’inversió basada en un horitzó temporal a llarg termini, focalitzant-nos en la preservació del capital

És per això que des de Caixa d’Enginyers Gestió creiem que la bona sincronia entre la situació macro i micro hauria de tenir continuïtat en el temps, i és per això que pensem que les caigudes experimentades pels principals índexs nord-americans no haurien d’implicar un canvi de tendència a curt termini.

Per tot el comentat anteriorment, estem aprofitant les caigudes per incrementar de forma selectiva el pes en les idees en les quals tenim un major grau de convicció.

Avatar