Articles guardats
Les Patrulles sense Plàstic de Surfrider i la Fundació Caixa d’Enginyers arrenquen l’11 de maig a Barcelona. No t’ho perdis!

Cooperatiu Fundació Social

Les Patrulles sense Plàstic de Surfrider i la Fundació Caixa d’Enginyers arrenquen l’11 de maig a Barcelona. No t’ho perdis!

Surfrider España i la Fundació Caixa d’Enginyers s’uneixen per protegir l’oceà en el marc de la campanya “Patrulles #SensePlàstic” contra les deixalles marines a Barcelona, València, Mallorca, Alacant, Màlaga i Tarragona. Les accions de ciència ciutadana de recollida de residus en platges emmarcades en el programa internacional de voluntariat “Ocean Initiatives” aniran acompanyades d’esdeveniments de sensibilització i taules de debat, que oferiran eines als ciutadans per trobar alternatives sostenibles en la recerca dels hàbits zero waste.

Surfrider Espanya representa la delegació al territori nacional de Surfrider Foundation Europe, organització dedicada a la protecció i al realçament de l’oceà, les ones i el litoral amb gairebé 30 anys de trajectòria. L’organització du a terme projectes i campanyes per fomentar hàbits compatibles amb la protecció ambiental en les diverses comunitats autònomes. Treballa en el marc de les dues costes, la mediterrània i la càntabra, a través de les seves oficines a Barcelona i Sant Sebastià-Donostia. Desenvolupa diferents activitats d’investigació, lobbying i educació ambiental enfocades a les problemàtiques ambientals de les deixalles marines i del canvi climàtic, i també realitza accions de voluntariat ambiental i activitats dirigides a la sensibilització i a les bones pràctiques.

Les Patrulles Sense Plàstic desenvoluparan accions en el marc d’”Ocean Initiatives”,  el programa internacional de voluntariat ambiental de Surfrider, que es planteja impulsar la reducció i prevenció per les deixalles marines enfront l’impacte que aquetes generen fomentant un canvi d’hàbits. El programa consta d’un component educatiu i persegueix un fi científic promovent la ciència ciutadana a través de la recol·lecció de dades quantitatives i qualitatives sobre deixalles marines utilitzant protocols científics estandarditzats.

Les dades es reporten a l’Agència Europea del Medi Ambient sent la base de la investigació i el seguiment internacional sobre els impactes per deixalles marines. Finalment, té també un abast social i influeix en la millora en el terreny de polítiques dels sistemes de producció i consum que es troben en l’origen de l’impacte. Les dades recollides s’utilitzen per definir informes sobre l’estat de qualitat dels nostres mars i hi identifiquen la quantitat d’elements contaminants. Aquests informes es distribueixen a les administracions públiques per impulsar un canvi polític

Les Patrulles sense Plàstic seran a Barcelona el proper 11 de maig a la Fàbrica del Sol amb el següent programa:

  • 10:00 Trobada: Benvinguda als participants, punt de trobada xiringuito Xup Xup situat a la platja de la Barceloneta. Introducció a la problemàtica i explicació de la jornada, identificació dels transsectes, distribució dels materials (guants i bosses) als assistents.
  • 10:30 Recollida, identificació i classificació de brossa marina. Realització de l’acció de camp.
  • 12:00 Sortida cap a la Fàbrica del Sol lloc on es realitzarà la segona part de l’esdeveniment.
  • 12:15 Esdeveniment inauguració de la col·laboració entre Surfrider Espanya i la Fundació Caixa d’Enginyers a la Sala Barceloneta de la Fàbrica del Sol de Barcelona. Visionat de documentals de Surfrider sobre deixalles marines.
  • 12:35 Presentació de la problemàtica de brossa marina. Com viure sense plàstic? Presentació d’audiovisuals i espai de debat sobre alternatives. Anàlisi de les dades de l’acció de la Barceloneta.
  • 12:55 El projecte patrulles sense plàstic. Es presentarà el projecte i el calendari futures actuacions.
  • 13:25 Piscolabis
  • 14:00 final d’esdeveniment

A més, aquesta primera acció de la Patrulla #SensePlàstic, gràcies a la col·laboració amb l’Agència de Residus Catalana, s’ajudarà de la Let’s Clean Up Europe! i de l’Ultra Clean Marathon, dos esdeveniments europeus que apropen un canvi d’hàbits. Els residus de la Patrulla, juntament amb els residus de totes les altres accions realitzades durant l’Ultra Clean Marathon, s’utilitzaran per a un mural en el Moll de la Marina de Barcelona. A qué esperes? Uneix-te a la causa i inscriu-te!

Per a més informació de l’esdeveniment podeu escriure a voluntariado@surfrider.eu o trucar al 653 371 524.

Comments (1)