Articles guardats
Plogging: tips per practicar-lo

General

Plogging: tips per practicar-lo

Què és el plogging?

El plogging és un moviment mundial pel medi ambient que s’ha convertit en una nova modalitat esportiva practicada arreu del món, que consisteix a sortir a córrer i anar recollint totes les deixalles que es trobin pel camí. És una modalitat que combina l’exercici físic amb l’amor pel planeta.

El nom d’aquesta iniciativa és el resultat de la suma de la popular paraula anglesa ‘jogging’ i de l’expressió sueca ‘plocka upp’, que significa recollir, ja que aquest fenomen va ser impulsat per Erik Ahlström el 2016 des d’Estocolm, que va començar a incorporar a la seva rutina diària la pràctica de recollir totes les escombraries que es trobava durant el recorregut. “Em sorprèn la quantitat d’escombraries que es troben en la naturalesa”, va relatar en una entrevista. “La runa pot romandre a la carretera durant diverses setmanes sense que ningú no la reculli, així que he començat a fer-ho jo. Em sento bé quan ho faig, encara que sigui un gest petit”.

Un nou fenomen mundial

Malgrat que aquesta pràctica va començar a Estocolm, una ciutat de menys d’un milió d’habitants, aviat va conquistar tot Suècia i els altres països bàltics. Ara ja es practica a tot Europa i també als Estats Units, fins al punt que avui dia, segons s’anuncia en el web de la iniciativa, s’ha estès a més de 100 països i s’estima que cada dia més de 25.000 persones ‘corren pel planeta’.

Consells per practicar-lo

Si vols incorporar el plogging a la teva rutina diària, aquí et donem uns quants tips:

  1. Tingues en compte les condicions climatològiques.
  2. Vesteix roba esportiva transpirable i calçat còmode.
  3. Porta guants antitalls per protegir les teves mans d’objectes punxants i una motxilla amb bosses reutilitzables.
  4. Porta una ampolla d’aigua reutilitzable per hidratar-te.
  5. Realitza postures correctes per recollir els residus.
  6. Separa correctament els residus en acabar i recicla’ls.

Per millorar la teva experiència, et recomanem:

  • Fes plogging en grup.
  • Canvia la bossa de braç amb freqüència per evitar contractures.
  • Realitza carreres ràpides i curtes per a la teva salut cardiovascular.
  • Competeix amb altres ploggers per veure qui recull més escombraries en menys temps.
  • Anima la comunitat i comparteix la teva activitat a xarxes socials amb l’etiqueta #Plogging.

Una pràctica amb múltiples beneficis

La pràctica del plogging porta una sèrie de grans beneficis tant per al teu benestar com per al medi ambient:

  • Cuida la teva salut → Practicar esport és bo per a l’organisme: milloraràs la teva circulació sanguínia, previndràs malalties cardíaques, reduiràs l’aparició de diabetis i et mantindràs en forma treballant diferents músculs del cos.
  • Cuida la teva autoestima → En practicar-lo et sentiràs millor amb tu i elevaràs la teva autoestima, ja que el plogging et dona l’oportunitat de superar-te cada dia mentre reforces la teva consciència mediambiental.
  • Cuida el medi ambient → Amb el plogging estaràs contribuint a la protecció de la nostra naturalesa, ja que molts dels materials que aconsegueixis recollir triguen anys o segles a descompondre’s.

Esperem que aquests consells t’ajudin a posar-lo en pràctica. No només cuidaràs la teva salut, sinó que a més estaràs cuidant el planeta i el futur de tots. T’animes a practicar-lo?

Si prefereixes escoltar-ho en format podcast pots fer-ho aquí: