Articles guardats
5è aniversari dels ODS: contribució de Caixa d’Enginyers

Actualitat Economia sostenible Social

5è aniversari dels ODS: contribució de Caixa d’Enginyers

Avui, 25 de setembre, és el 5è aniversari de l’aprovació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per part de l’Assemblea General de les Nacions Unides.

Des de Caixa d’Enginyers, fem un recorregut per la contribució de l’Entitat a aquests objectius, que suposen la mostra del compromís de les organitzacions a escala mundial per posar fi a la pobresa, protegir el planeta i millorar les vides i les perspectives de les persones a tot el món.

Quin paper tenen les entitats financeres en la consecució dels ODS?

Les finances sostenibles i la inversió socialment responsable són la clau que permetrà canvis reals no en el sector sinó en la resta del teixit empresarial i de la societat. En definitiva, la inversió socialment responsable o ISR té un paper fonamental en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

“Els ODS s’erigeixen fonamentals en la nova realitat com a eina per superar la crisi econòmica i social que se’n deriva.”

Iñaki Irisarri, assessor en sostenibilitat del Grup Caixa d’Enginyers i coordinador de la Fundació Caixa d’Enginyers

Quina és la contribució del Grup Caixa d’Enginyers?

Actualment, estem adherits al Pacte Mundial de les Nacions Unides. Aquesta ferma aposta per la sostenibilitat es materialitza amb l’oferta pionera i innovadora de productes i serveis socialment responsables. Des de la perspectiva de banca cooperativa, desenvolupem la nostra funció sobre la base de dos principis: socioambientals i econòmics.

 ODS prioritaris per al Grup:

  • Treball decent i creixement econòmic (ODS 8)
    • Contribuïm al creixement econòmic per càpita i al PIB d’Espanya (meta 8.1).
    • Generem ocupació indirecta, contribuïm al desenvolupament del teixit empresarial i donem suport a la creació d’empreses i als emprenedors (meta 8.3).
    • Generem ocupació de qualitat i inclusiva, apostem per la formació dels nostres empleats i estem compromesos amb la formació i l’ocupació dels més vulnerables (meta 8.5).
    • Estem compromesos amb l’ocupació jove i les futures generacions i ajudem joves vulnerables a la seva inserció en el mercat laboral (meta 8.6).
    • Cuidem la salut i el desenvolupament dels nostres empleats i les seves famílies (meta 8.8).
  • Indústria, innovació i infraestructura (ODS 9). Compromesos amb les metes 9.2, 9.3 i 9.5, que lluiten per promoure una industrialització inclusiva i sostenible d’aquí a 2030, per modernitzar la infraestructura i reconvertir les indústries perquè siguin sostenibles d’aquí a 2030 i per millorar la capacitat tecnològica.
  • Acció pel clima (ODS 13). Ens centrem en la meta 13.2 incorporant mesures relatives al canvi climàtic en les polítiques i estratègies, i en la meta 13.3 millorant l’educació, la sensibilització i la capacitat humana i institucional respecte a la mitigació del canvi climàtic, l’adaptació a aquest, la reducció dels seus efectes i l’alerta primerenca.

ODS destacats als quals també contribuïm:

  • Educació de qualitat (ODS 4)
  • Igualtat de gènere (ODS 5)
  • Reducció de les desigualtats (ODS 10)
  • Aliances per a l’assoliment dels Objectius (ODS 17)
  • Aigua neta i sanejament (ODS 6)

Descobreix, en detall, la nostra contribució amb cada un dels ODS: La contribució del Grup Caixa d’Enginyers als objectius de desenvolupament sostenible i a les fites de l’agenda 2030