Articles guardats
Projectes UPC. Motor i enginyeria.

Actualitat General

Projectes UPC. Motor i enginyeria.

L’escriptor Isaac Asimov afirmava: “La ciència pot divertir-nos i fascinar-nos, però és l’Enginyeria la que canvia el món”. A Caixa d’Enginyers hi estem d’acord, i creiem que els joves talents tenen molt per aportar. A més, ho hem comprovat amb quatre estudiants d’enginyeria, amb els quals ens vam reunir per conèixer els seus projectes i les seves passions relacionades amb el motor.

Alexis Navarro, Pol Vilella, Alba Badia i Martin Vargas són quatre joves estudiants que van créixer amb una passió i han desenvolupat projectes en el sector del motor.

BCN eMotorsport

D’una banda, l’Alexis Navarro forma part del BCN eMotorsport, un equip format per estudiants d’enginyeria de la UPC Barcelona. El seu objectiu és dissenyar, construir i testar dos cotxes per competir en dues categories de la Formula Student. L’any passat van participar en aquesta competició a Alemanya, la competició més important del sector, en la qual van aconseguir la millor marca històrica espanyola en modalitat elèctrica en la prova de l’autocross.

Com afirma ell mateix, aquesta fita va suposar un abans i un després per a l’equip, un inici cap a una expansió de cara a Europa.

E3-TEAM

D’altra banda, el Pol Vilella forma part de la UPC VILANOVA E3-TEAM, que participa en la competició nacional MotoStudent. Aquesta competició reuneix les millors universitats a escala internacional, en la qual cada equip presenta el seu projecte de disseny, fabricació i desenvolupament d’un prototip de Premoto3 Elèctrica. A més, l’equip va obtenir el tercer premi en el concurs per al patrocini de projectes de competició universitària del CIM UPC 2020, tenint en compte que és un dels equips amb menys recursos.

L’associació Cosmic de la UPC Terrassa

En tercer lloc, trobem l’Alba Badia, presidenta de l’associació Cosmic de la UPC Terrassa. El seu grup ha aconseguit construir el coet més potent mai fet a Catalunya, i el més potent fet per estudiants d’Espanya. Aquesta temporada van començar amb dos grans projectes: la missió Bondar, amb l’objectiu d’arribar a l’estratosfera; i el servei de llançament CanSat, unes competicions que animen els estudiants de secundària a desenvolupar satèl·lits que arribin a 500 metres.

Vilanova Formula Team

 Per acabar, el projecte del Martin Vargas, team leader del Vilanova Formula Team. Cada any es presenten a diverses competicions, i el seu objectiu de la pròxima temporada és poder realitzar l’estudi, disseny i construcció del monoplaça amb components i motor elèctric.

motor

Aquest és només un avanç del que podeu escoltar en el nostre podcast. No te’l perdis!