Articles guardats
Quaderns de Finances i Assegurances

Finances Fundació Social

Quaderns de Finances i Assegurances

Iñaki Irisarri, coordinador general de la Fundació Caixa d’Enginyers: “La nostra convicció és que la gestió eficient de les finances personals aporta benestar”

Millorar els coneixements en matèria financera de la ciutadania és apostar pel seu futur i el seu benestar. Així ho creiem a Caixa d’Enginyers i, per això, a través de la nostra Fundació, editem els Quaderns de Finances i Assegurances, una publicació periòdica de caràcter divulgatiu que té per objectiu formar els socis i sòcies de l’Entitat sobre diferents aspectes de les finances i les assegurances perquè puguin prendre millors decisions en aquest àmbit. Els Quaderns, que ja compten amb dues publicacions, són una altra mostra del compromís de la Fundació amb la transparència, les persones i la societat. En parlem amb Iñaki Irisarri Nafarrate, coordinador general de la Fundació Caixa d’Enginyers.

– Què són els Quaderns de Finances i per què us vau decidir a elaborar-los?

Són publicacions que tracten diversos temes de l’àmbit financer, com ara l’estalvi, la planificació de la jubilació, l’adquisició de productes d’inversió o assegurances o les finances sostenibles.

Caixa d’Enginyers, com a cooperativa de crèdit que és, i la Fundació, com a part del Grup, tenim l’objectiu d’augmentar el benestar dels nostres socis i sòcies. Per això, els oferim coneixements i eines per ajudar-los a una correcta gestió i presa de decisions en les seves finances personals.

– Quin objectiu tenen?

L’objectiu és facilitar als socis i sòcies, a través de continguts presentats de manera pràctica i comprensible, els coneixements necessaris perquè puguin gestionar les seves finances de manera eficient i prenguin decisions sobre productes i serveis financers amb seguretat i efectivitat, tant a curt com a llarg termini.

– Us han traslladat les persones sòcies aquesta demanda?

No, més aviat parteix de la nostra convicció que la gestió eficient de les finances personals aporta benestar. La missió de la Fundació és la d’aportar valor sostenible i afavorir el desenvolupament social i econòmic dels socis i sòcies i de la societat en general, i els Quaderns de Finances contribueixen a assolir-la.

– Creieu que entre la ciutadania hi ha un dèficit de coneixements en l’àmbit de les finances?

Diversos estudis mostren que, amb diferències entre joves i adults, ens trobem amb al voltant d’un 50 % de la població que té coneixements baixos per fixar els objectius financers de l’economia familiar o per prendre decisions d’estalvi o inversió.

– Com ens poden ajudar eines com aquesta?

Destacaria la possibilitat de disposar de coneixement i d’una visió a llarg termini de les nostres finances, sense esperar dependre del sistema públic de pensions, per exemple. És a dir, ens ajuden a saber com fer que les nostres finances ens ajudin a planificar el futur.

– Per què heu triat els temes de previsió i inversió?

Per la complexitat i multiplicitat de productes que hi ha en els àmbits d’inversió, previsió i assegurador. Per prendre decisions amb racionalitat és imprescindible disposar d’informació que ens permeti entendre i estructurar els processos de decisió de forma adequada a les nostres circumstàncies personals, expectatives, coneixements i necessitats.

– Teniu previst publicar més Quaderns? Sobre quins temes?

Caixa Enginyers té una trajectòria de 15 anys com a referent i pionera en finances sostenibles i d’inversió socialment responsable, i estem treballant en posar tot el nostre coneixement i experiència en aquest àmbit a la disposició dels socis i sòcies perquè puguin prendre decisions d’inversió i finançament de manera sostenible. Així mateix, estem treballant també en una guia centrada en productes de finançament com són les hipoteques, préstecs, etc.

– Com s’alineen aquestes guies amb els valors de la Fundació?

Entre els valors de la Fundació Caixa d’Enginyers es troben el compromís amb les persones i la integritat. A través dels Quaderns ens preocupem perquè les persones tinguin prou informació perquè puguin prendre decisions en favor del seu benestar i que aquesta es mostri de manera transparent, amb l’objectiu final d’ajudar les famílies i la societat en la seva estabilitat de futur. L’educació financera forma part de les nostres línies d’actuació.