Articles guardats
‘Ecoembolica’ els teus regals sostenibles!

Actualitat Economia sostenible

‘Ecoembolica’ els teus regals sostenibles!

Ja tenim aquí el Nadal! Aquella època en la qual aprofitem per reunir-nos amb els nostres éssers estimats, mengem tots junts i veiem com els més petits gaudeixen de la màgia del Nadal. Però… no tot és de color de rosa. Segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE), cada any, en l’àmbit nacional, es produeixen 4 milions de tones de residus, el 30 % dels quals es generen en aquest període. Embolicar els regals de Nadal perjudica seriosament el medi ambient.

Encara que tots els papers tenen un impacte directe en el medi ambient, els que s’utilitzen per embolicar regals són els que més contaminen. És un tipus de paper molt dèbil i especial que conté pigments químics que impossibiliten el seu reciclatge.

Aquest Nadal sigues més ecofriendly!

Quan compris els regals, demana’ls sense embolcall ni bossa i converteix-los en regals sostenibles. Embolicar els productes amb materials reutilitzables i ecològics és una manera original de donar un regal, a la vegada que estàs contribuint a reduir la petjada ecològica a escala mundial.

Si en comprar els productes ho fem d’una manera responsable, reduirem els residus generats durant les festes.

Si prefereixes que t’emboliquin els regals, sobretot comprova que el paper amb el qual s’està embolicant el regal contingui el certificat ecològic per tal de poder-lo reciclar després.

Com embolicar els regals de manera sostenible:

  • Paper reutilitzable: compra paper especial que es pugui reutilitzar tantes vegades com sigui necessari.
  • Embolcalls amb teles: utilitza teles velles per embolicar els regals!
  • Paper reciclat: si t’agrada la creativitat, utilitza paper reciclat i decora’l al teu gust.
  • Caixes d’origami: són caixes amb un estil únic que es poden utilitzar per decorar la llar.
  • Diaris: tenen un punt vintage i li donaràs una segona vida a aquest tipus de paper.
  • Paper d’estrassa: prové de la polpa de la fusta i no conté tinta, per la qual cosa es pot reciclar. A més, per donar-li un to de color sempre es pot decorar amb elements naturals, com pinyes i fulles seques, entre d’altres.

Per al planeta, menys és més

Apagar els llums de l’arbre quan no s’està a casa, utilitzar el transport públic per anar als sopars nadalencs, fer regals sostenibles manuals per a l’amic invisible, entre d’altres recomanacions, són també una bona manera de sumar-se a reduir la petjada ecològica.

Tot i que el Nadal és una celebració familiar, també té com a conseqüència imatges de contenidors plens de residus rebutjats. Abans de comprar, pensa en l’impacte ambiental. Fem del Nadal un retrobament emotiu i, a la vegada, responsable amb el medi ambient. Eduquem els més petits de la casa perquè entenguin que el consumisme és positiu, sempre que no alteri l’ecosistema del planeta.

Aquest Nadal regala sostenibilitat!