Articles guardats
Aquest Nadal, cada portal és important

Cooperatiu Fundació Social

Aquest Nadal, cada portal és important

Ajuda a portar esperança a persones que ho necessiten

 La pobresa ha arribat molt a prop de casa teva. Potser en el teu bloc, en el teu mateix portal, hi viu una família sense ingressos o que no arriba a fi de mes, o una persona gran que no rep visites des de fa molt de temps. Potser a la cantonada tens algú que no pot pagar la seva habitació i no sap on dormirà d’aquí a uns quants dies.

El portal de la Marta

En el portal de la Marta, en el principal segona, hi viuen la Cristina, el Jose i la seva filla Marina, que fa mesos que no arriben a final de mes. Deuen dues mensualitats de lloguer i viuen gràcies al suport d’alguns familiars. Gràcies a Càritas, ara tenen diners per pagar menjar, i la Cristina acaba d’entrar en un programa de formació i inserció laboral en una bugaderia. Un nou sou estable és el que els permetrà transformar les seves vides: l’esperança ha arribat al seu portal.

Més de 20 mesos de pandèmia han deixat una forta crisi econòmica i social, una empremta d’incertesa i desesperança amb greus conseqüències per a les condicions de vida i la integració social de milions de persones.

Per això, aquest Nadal ens unim a Càritas en la seva campanya “Cada portal és important”. Una crida al mateix esperit d’unió pel qual fa més de 2.000 anys molts van arribar a l’humil portal de Betlem amb la seva generositat i ajuda. Avui, darrere de cada portal de qualsevol carrer, s’hi amaguen milions d’històries difícils, plenes d’incertesa i angoixa que necessiten el nostre suport.

Ajuda-les a passar unes festes amb més llum i esperança.

Amb 50 €, col·labores que un nen o nena rebi suport escolar.

Amb 150 €, una família de 3 membres podrà comprar menjar durant 2 setmanes.

Amb 350 €, s’oferirà una habitació de relloguer a una família durant 1 mes.

 

La Fundació Caixa d’Enginyers donarà íntegrament tots els diners recaptats a Càritas*.

El portal de Paco

En el portal del Paco, hi viu l’Angelines, de 80 anys, que no rep visites des de fa mesos. Per casualitat, Càritas ha arribat a la seva vida, ara compta amb una ajuda al domicili per fer la compra i cuinar, i està contenta de baixar una vegada per setmana a les activitats organitzades en la parròquia del seu barri.

Passada la cantonada, en un altre portal, Hamza viu en un recurs residencial de Càritas després d’haver passat per un període molt difícil: invertia tot el que tenia a pagar una habitació, amb la qual cosa no tenia per menjar. Ara, el fet de tenir una llar li dona tranquil·litat per poder enfocar-se en el seu futur laboral i fer el que més li agrada: la música.

cada portal és important

Si t’has quedat amb ganes de saber més, escolta el nou podcast de Caixa d’Enginyers!

*Els donatius es repartiran en funció de la diòcesi espanyola on s’han realitzat.