Articles guardats
Erradicació de la pobresa: el primer Objectiu de Desenvolupament Sostenible

Actualitat Social

Erradicació de la pobresa: el primer Objectiu de Desenvolupament Sostenible

El 17 d’octubre es va celebrar el Dia Internacional per a l’Erradicació de la Pobresa, el repte del qual és aconseguir el primer Objectiu de Desenvolupament Sostenible: posar fi a la pobresa en totes les seves formes i a tot el món. Aquest dia, que se celebra des de 1993, té el propòsit de promoure més consciència sobre les necessitats per erradicar la pobresa i la indigència a tots els països.

“180 milions de nens al món pateixen desnutrició crònica.”

UNICEF

Per què hem prestar atenció a aquest dia?

En un món caracteritzat per un nivell sense precedents de desenvolupament econòmic, mitjans tecnològics i recursos financers, milions de persones continuen vivint en l’extrema pobresa. Es tracta d’un fenomen multidimensional que comprèn, a més, la falta de les capacitats bàsiques per viure amb dignitat: l’accés a l’aigua potable, l’electricitat, el sanejament i els aliments. Les persones que viuen en la pobresa experimenten diverses situacions adverses com ara:

  • Condicions de treball perilloses
  • Habitatge insegur
  • Manca d’aliments nutritius
  • Accés desigual a la justícia
  • Manca de poder polític
  • Accés limitat a l’atenció mèdica

La pobresa, un repte global

L’erradicació de la pobresa és un dels reptes globals més grans amb què s’enfronta actualment el món, en particular a Àfrica i als països subdesenvolupats. És un problema de drets humans urgent, i és causa i conseqüència de violacions dels drets humans. Per això, reduir la pobresa i erradicar-la és una obligació de totes les societats.

Actuar junts per aconseguir justícia social i mediambiental per a totes les persones ha estat el lema d’enguany. Se centra a aconseguir una veritable justícia social i mediambiental tenint en compte les persones més pobres com a impulsores del canvi, escoltant les seves opinions i valorant les seves contribucions. De fet, les persones que viuen en extrema pobresa, precisament per necessitat, són les primeres que actuen en el seu àmbit en resposta als desafiaments mediambientals; no obstant això, els seus esforços no solen ser reconeguts ni recompensats.

Lluitem pel canvi, #AcabarAmbLaPobresa està en mans de tots!