Articles guardats
Decoració sostenible de la llar

Economia sostenible Social

Decoració sostenible de la llar

La sostenibilitat comporta prendre consciència de les nostres accions presents i quotidianes amb l’objectiu de no comprometre les generacions futures. Decorar la nostra llar amb materials reutilitzables és un gran pas per fomentar un estil de vida sostenible i respectuós amb el medi ambient. Desperta la teva creativitat i veuràs la quantitat de coses que pots arribar a crear amb aquells materials que ja no utilitzes.

A continuació especifiquem una sèrie d’idees de com podem reutilitzar alguns dels materials més comuns:

  • Envasos: Amb aquests podem arribar a crear llums amb molt d’encant, així com testos personalitzats pintats amb els colors que més s’adeqüin a la decoració de la teva llar. Si anem més enllà, també es pot construir un utensili per desar, per exemple, els bolígrafs i llapis o la coberteria de la cuina.
  • Raquetes velles: No les llencis. Traient les cordes i col·locant-hi un vidre creem miralls originals per decorar el menjador de casa.
  • Vinils: Són els típics objectes que ja no tenen utilitat perquè han quedat obsolets. Amb els vinils podem arribar a crear una petita taula auxiliar, un rellotge de paret, un recipient per als cereals, etc.
  • Escala vella: Si la decorem al nostre gust, podem utilitzar-la per penjar les tovalloles i desar les coses del bany.

Decoració sostenible

La majoria de vegades, amb una mica d’organització i ordre, podem aprofitar molt més el nostre espai d’emmagatzematge. Per exemple, la japonesa Marie Kondo, experta en l’art de l’ordre i l’organització, va crear un mètode anomenat Konmari basat a llençar tot allò que no necessitem i guardar allò que considerem imprescindible.

A vegades creem una falsa il·lusió pensant que tot està ordenat quan les coses estan simplement amagades en un calaix que ningú no obrirà.

T’has plantejat mai si necessites tot el que tens? Sigui per pena a desfer-se de certs objectes o per compromís a guardar-los, al final la conclusió és sempre la mateixa: acumulem trastos sense adonar-nos-en. Segons l’experta “Quan organitzes el teu espai per complet, transformes l’escenari que t’envolta i el canvi és tan profund que sentiràs que vius en un espai diferent”.

Què aporta una decoració sostenible de la llar?

  • Una decoració més atractiva i única, atès que pots personalitzar els materials al teu gust.
  • Contribuir a la cura del medi ambient, o bé perquè reutilitzem materials, o bé perquè els exprimim al màxim donant-los una segona oportunitat.
  • Aprofitar millor l’espai, ja que els materials que tenim a casa són aquells que realment necessitem.
  • Aconseguir viure en un espai més ordenat i
  • Estalviar temps i l’energia que suposen el procés de crear un objecte nou.

Amb aquestes idees ja pots començar a organitzar la teva llar al teu gust i a reutilitzar aquells materials que anaves a llençar i donar-los un altre ús. A Caixa d’Enginyers apostem per una vida sostenible i creiem en les segones oportunitats que es poden donar a materials que ja no s’utilitzen.