Articles guardats
EnginyersPay & Bizum: una aposta de futur

Actualitat Banca digital Experts

EnginyersPay & Bizum: una aposta de futur

A hores d’ara segur que has sentit parlar ja de Bizum, però per si encara no el coneixes aquí t’ho expliquem.

Bizum és el servei que et permet fer una transferència bancària de forma immediata entre comptes espanyols, però d’una manera més fàcil, ràpida i segura: només necessites saber el número de mòbil del destinatari, i en pocs segons els diners arribaran a la seva destinació.

Aquest mes, Bizum ha celebrat els seus dos anys de vida amb dos milions d’usuaris registrats. En aquest temps, Bizum ha mogut més de 600 milions d’euros en transaccions i ha superat els 10,5 milions d’operacions, les quals han assolit un import mitjà de 55 euros.

Amb aquestes xifres Bizum es converteix en una de les iniciatives de més èxit a Espanya d’entre les moltes que existeixen en l’entorn dels pagaments en mobilitat.

Quina és la raó del seu èxit?

Des del meu punt de vista, la principal raó és la satisfacció de les persones utilitzen freqüentment el servei. De fet, segons dades de Bizum, més del 80% dels usuaris la recomanarien.

Dos milions d’usuaris no poden estar equivocats!

Entre les seves raons, el 60% dels usuaris destaca com a valor diferencial la seva rapidesa i gratuïtat, però hi ha molts més motius que justifiquen l’èxit de Bizum.

  • Viralitat: com indicava anteriorment, la satisfacció dels usuaris i la possibilitat de convidar qualsevol amic generen un creixement exponencial.
  • Universalitat: ja són prop de 30 les entitats espanyoles que participen en la solució de pagaments immediats, per la qual cosa es poden enviar diners a qualsevol particular amb independència del banc que utilitzi.
  • Immediatesa: els enviaments per Bizum arriben directament al compte del destinatari en el mateix moment de la seva autorització.
  • Usabilitat: n’hi ha prou amb tenir el número del mòbil de qui rebrà el pagament per fer l’enviament immediat dels diners.
  • Seguretat: Bizum és un servei íntegrament ofert pels canals bancaris, per la qual cosa està totalment emparat pels seus sistemes de seguretat.
  • Gratuïtat: generalment, les entitats estan oferint el servei de manera gratuïta. No obstant això, dependrà de la política de cada entitat. Per això, et recomanem que ho consultis amb la teva entitat en cas de no ser soci de Caixa d’Enginyers.
  • Complementarietat: Bizum s’ha construït com un servei integrat a les apps de cada entitat bancària i en complementen l’oferta.

Dades curioses

Encara que pugui semblar sorprenent, no són els millennials els que més utilitzen el servei. Els bizumers més actius solen tenir entre 35 i 44 anys (32%), seguits pels millennials (27%).

De l’experiència de Bizum sembla confirmar-se que els usuaris prefereixen tenir totes les opcions de pagament en la mateixa app de banca mòbil i no en una app específica. Aquest és el cas de Caixa d’Enginyers, que integra EnginyersPAY en la seva pròpia app de Banca MOBILE.

Tot i que encara té un llarg camí, cal destacar l’esforç de Bizum i de totes les entitats que participen en el servei per llançar la funcionalitat de donacions a ONG i facilitar així, de forma molt rellevant, la captació de recursos per part d’aquestes entitats sense ànim de lucre. Caixa d’Enginyers és una de les entitats que més afany ha posat en aquesta funcionalitat, ha col·laborat ja amb 3 ONG i està en converses amb d’altres.

  • Sèlvans: treballa amb la missió de preservar el “casc antic” dels boscos i valorar els beneficis que ens ofereixen, també, en salut i benestar: Persones que cuiden dels boscos, boscos que cuiden de les persones. Codi donacions: 11257
  • Enginyeria Sense Fronteres: és una associació de cooperació que treballa per garantir l’accés als serveis bàsics, acompanyant el canvi social i l’enfortiment de les poblacions del Sud, respectant les característiques locals. Codi donacions: 11205
  • Infancia sin Fronteras: ISF implica la societat en estratègies per combatre les problemàtiques que afecten a la infància més vulnerable; així, empoderar les mares és el primer pas per protegir els drets del menor. Codi donacions 11258

Consulta les diferents ONG disponibles i els seus respectius codis a bizum.es/ongs.

El futur de Bizum 

Bizum preveu llançar ben aviat el pagament en comerços online amb l’objectiu d’ampliar el seu àmbit d’ús. Per a això, està fent proves pilot amb diversos comerços de diferents sectors per assegurar una excel·lent experiència de client.

En un futur, Bizum també pretén arribar als pagaments en comerços físics i ampliar les seves col·laboracions amb altres fintech, serveis de missatgeria instantània o xarxes socials per millorar dia a dia l’experiència dels seus usuaris.

Comments (1)

  1. Des de l’any passat estic intentant carregat el Bizum al meu mòbil. Malgrat que he parlat en diverses ocasions amb el servei d’atenció telefònica i fins i tot amb l’oficina, no ho he aconseguit. El màxim que n’he tret és que es tracta d’un problema que es resoldrà properament, cosa que no ha succeït.
    El problema se’m planteja de la manera següent. Cada cop que intento descarregar el Bizum arribo fins a rebre l’SMS d’accés al Bizum. Un cop introdueixo la clau, a la part baixa de la pantalla hi ha un missatge “llista per finalitzar”. Per més que ho intento no hi ha manera que llisqui i per tant no puc finalitzar el procés.
    Em podríeu donar una resposta o una solució?
    Desconec si la raó es troba en el model de l’iPhone. Per si fos el cas diré que es tracta d’un iPhone SE. Si el problema és el model, la pregunta següent és quan estarà resolt?
    I si el problema és de Caixa d’Enginyers o de Bizum la pregunta és quan estarà resolt?
    Mercès.