Foods for Tomorrow és una start-up que aposta pel menjar nutritiu, sostenible i fàcil de cuinar. La iniciativa promou l’activisme social, mediambiental i que té en compte els drets dels animals. La manera que tenen de promoure millors aliments és fent-los irreversibles. Avui tenim el plaer d’entrevistar el director de comunicació i màrqueting d’aquest web, Bernat Añaños, qui s’encarrega de la comunicació corporativa, PR i màrqueting del site.
Defineix en una frase què significa per a tu el consum conscient:
Consumir com penses.
Quins consideres que són els reptes de la societat per viure en un món sostenible?
Que des dels consumidors fins a la indústria prenem consciència que no tenim un planeta B. Sense excuses, si no actuem i aprenem que cada acte de consum conté una petjada ecològica i intentem reduir-la, ens carregarem el planeta.
Amb quins valors associes el repte pel medi ambient?
Empatia cap a les persones i la resta d’éssers vius amb els que compartim hàbitat.
Quin paper juguen les empreses? Quins són els beneficis a curt-mig termini si les empreses adopten un model que no danyi l’ecosistema?
Cada vegada hi ha més empreses que, com Foods for Tomorrow, neixen com actors del canvi, i que no es marquen missions socials, sinó que són missions socials convertides en empreses.
Paral·lelament a aquesta revolució, les consumidores s’estan empoderant i adonant del poder que tenen. És exactament des d’aquesta sensació de poder de la comunitat des d’on sempre s’ha avançat amb els drets individuals i col·lectius. Els principals beneficis han de passar per reduir l’impacte de l’activitat econòmica i, si és així i es fa des de la responsabilitat, es connectarà amb una nova generació de consumidors que, davant d’una decisió de compra, sempre escolliran aquelles opcions que s’alineïn amb els seus valors.
Si no integrem en el nostre dia a dia accions sostenibles… Com creus que serà la situació d’aquí a 50 anys?
Un món més allunyat dels nostres valors com a societat. I, segurament, tindrem un problema irreversible.