Articles guardats
Compromesos amb la sostenibilitat i el medi ambient

Actualitat Economia sostenible

Compromesos amb la sostenibilitat i el medi ambient

Des del Grup Caixa d’Enginyers ens hem posat l’objectiu de mitigar els efectes del canvi climàtic i promoure el desenvolupament sostenible.

La nostra responsabilitat i compromís passa per gestionar i reduir l’impacte que generem com a organització, canalitzar inversió cap a aquells sectors que estan definint polítiques per al desenvolupament sostenible i construir aliances que generin impacte positiu.Per poder aconseguir aquest objectiu treballem sobre diferents eixos d’actuació:

El 2018 ens hem convertit en organització neutra en carboni compensant el 100% de les nostres emissions de CO2 i hem desenvolupat un pla per reduir-les. Com a mostra del nostre compromís ens hem adherit al Programa d’Acords Voluntaris impulsat per l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, que implica registrar anualment l’inventari d’emissions.

Promovem la inversió en organitzacions que estan compromeses i compten amb polítiques per a mitigar els efectes del canvi climàtic i el desenvolupament sostenible:

  • El 22% dels nostres Fons d’Inversió Socialment Responsables (ISR) inverteixen en organitzacions que estan prenent mesures contra el canvi climàtic.
  • El 31% del total del Patrimoni gestionat per Caixa d’Enginyers Gestió són fons ISR
  • A través de la nostra Fundació i en aliança amb ONGs i fundacions desenvolupem programes per a preservar el medi ambient i sensibilitzar a la societat en general de la urgència de cuidar el nostre planeta.
  • El 2019 hem incrementat un 26% la nostra inversió social en aquesta línia d’actuació.

Cal destacar l’aliança amb l’Institut d’Innovació Social d’ESADE per aprofundir en els principals desafiaments de les empreses en matèria de sostenibilitat mitjançant un projecte de recerca dedicat a buscar solucions per a pal·liar els efectes del canvi climàtic, aplicat a diferents sectors d’activitat empresarial.

D’acord amb el nostre compromís amb la sostenibilitat i el desenvolupament econòmic i de la societat, ens hem adherit al Pacte Mundial de les Nacions Unides i treballem per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Objectius de Desenvolupament Sostenible

 

Font: Red Española del Pacto Mundial