Articles guardats
Què entenem per salut financera?

Actualitat Finances

Què entenem per salut financera?

La primera causa d’estrès és la salut física. Sabies que la segona té a veure amb els aspectes econòmics de les nostres vides? Per això és important tenir cura també de la nostra salut financera, que és un aspecte clau per al benestar general, tal com ens ho explica en aquest vídeo la Neus Ribas, responsable del Departament Actuarial de Caixa d’Enginyers Vida i Pensions.

Tenir el control del dia a dia de les nostres finances personals és crucial. Entendre les nostres finances i ser conscient de com prenem les nostres decisions financeres farà que estiguem més tranquils, i la tranquil·litat és salut. Conèixer i treballar la nostra salut financera és necessari per gestionar l’economia diària i assolir els nostres objectius. Arribar a final de mes, començar a estalviar per allò que et fa il·lusió, aprofitar inversions o evitar imprevistos són necessitats que trobem habitualment en el nostre dia a dia.

Alguns consells per tenir cura de la nostra salut financera

 

  1. Tenir el control. Tenir controlades les despeses i els ingressos actuals et permetrà planificar i estalviar. Per què hem d’estalviar? Doncs per estar més tranquils, per si tenim cap imprevist, i per invertir en el futur.
  2. Crear un fons d’emergència. Crea un fons d’emergència i proposa’t objectius financers a llarg termini.
  3. Marcar un pressupost mensual. Tingues present quant gastes i quant ingresses cada mes, analitza les teves despeses, revisa quines són inevitables i quines són prescindibles. El teu pressupost disponible està format pels teus ingressos menys les teves despeses fixes.
  4. Establir un objectiu. Inclou l’estalvi com una part més de les despeses fixes. Per exemple, destina el 10 % dels teus ingressos a l’estalvi mensual i així ajustes el teu pressupost disponible.
  5. Reduir despeses. Elimina allò que sigui innecessari i redueix allò que és necessari. No gastis per sobre de les teves possibilitats i evita compres compulsives. Recorda la regla dels 7 dies: si no estàs segur de comprar alguna cosa, espera 7 dies; si durant aquest temps no ho trobes a faltar, és que no ho necessites.

Si tens un bon control sobre el teu pressupost, sabràs on van a parar els teus diners i podràs estalviar, prevenir i tenir un racó per als imprevistos.

Des de Caixa d’Enginyers posem a la teva disposició eines per ajudar-te a controlar la teva salut financera. Entra a la Banca ONLINE i configura les teves finances per començar a cuidar la teva salut financera.