Articles guardats
Un camí en comú

Actualitat Cooperatiu Socis

Un camí en comú

Caixa d’Enginyers i l’entitat que tinc l’honor de dirigir, Mútua General de Catalunya, hem decidit unir esforços per emprendre un camí en comú. Hem arribat a un acord de col·laboració que serà molt profitós per a tothom, i em fa molta il·lusió. Així ho vull expressar, senzillament, sense floritures.

Les dues entitats i, el que és fonamental, les persones que hi treballem tenim cultures d’empresa i orígens molt similars i és per això que es percep una sintonia total. A més, em fa especial il·lusió perquè és un projecte que ens fa “obrir mires”, ser més creatius, ambiciosos i oferir quelcom diferent als nostres respectius socis, sense perdre la nostra identitat, o precisament per això.

L’acord inclou la comercialització de les nostres assegurances per part de Caixa d’Enginyers però, a més, l’entitat oferirà els seus serveis financers en els nostres “Espais Mútua”, a les oficines de Terrassa i Mataró, inicialment, amb la voluntat d’ampliar, en un futur proper, la seva presència a la resta d’oficines de la Mútua.

Tothom guanya! Guanya el soci de Caixa d’Enginyers, que disposa de nous espais per fer les seves gestions bancàries i, complementàriament, per accedir o utilitzar els Espais; guanya el mutualista de Mútua General de Catalunya, que també té aquests serveis a la seva disposició; i guanyen els futurs clients, que, sens dubte, voldran formar part d’ambdues entitats, les quals, com he dit abans, tenen una cultura, uns valors i uns orígens associacionistes que no hem oblidat i que ens defineixen i ens han fet com som avui dia.

Tots sabem que “qui perd els orígens, perd la seva identitat”, però no és aquest el cas ni de Caixa d’Enginyers ni de la Mútua. A més, enguany ho estem celebrant amb orgull en els nostres respectius 50 i 35 aniversari.

Podria acabar aquí, però m’agradarà destinar quatre ratlles més a explicar-vos qui és i què és la “nostra” entitat. La Mútua és una entitat sense ànim de lucre que, a diferència de les companyies mercantils que distribueixen els beneficis entre els seus accionistes, destina la totalitat dels guanys que obté a l’ampliació i millora de les cobertures i serveis que ofereix als mutualistes, únics propietaris de l’entitat.

Posem a la disposició dels assegurats les millors cobertures de salut i hi incorporem, any rere any, les noves tècniques que s’homologuen en l’àmbit sanitari, tant diagnòstiques com terapèutiques, que ajuden al tractament menys invasiu de les malalties.

Som fidels als valors que ens defineixen com a mútua: l’esforç, la il·lusió, el compromís, la transparència i la confiança.

L’acció social de l’entitat es porta a terme a través de la Fundació Mútua General de Catalunya, l’objecte social de la qual és el foment de la salut i la prevenció de les malalties, amb la campanya solidària “1 Origami 1 Euro” vinculada aquest any a La Marató, a Solidaritat Sant Joan de Déu i a Amics de la Gent Gran, en la qual participen més de 80.000 nens de Catalunya amb els origamis que han fet ells mateixos, que han convertit aquest projecte en “el batec de la Mútua”.

Espriu deia que “no només hem de fer memòria per a no perdre la identitat, sinó també per a poder respondre a la pregunta, què volem ser?”. Nosaltres ho tenim clar: la nostra voluntat és que la Mútua sigui coneguda i reconeguda per fer les coses bé, però, sobretot, per estar implicada amb la societat d’una forma solidària, amb mutualistes satisfets i orgullosos de formar-ne part, i amb treballadors entusiastes de poder executar aquesta tasca donant un valor addicional a la seva feina i oferint el millor d’ells mateixos amb passió.

Encara que repeteixi la paraula “orgull”, vull dir-vos que em sento plenament satisfet i orgullós d’haver-vos presentat la nostra entitat i, gràcies a aquesta entitat, d’haver tingut l’oportunitat de presentar-me jo, la qual cosa representa per a mi un honor.

Daniel Redondo | Director general de Mútua General de Catalunya